Kære branditter, hvad drømmer i om?

Simon Vanggaard Nielsen

Jeg har altid set Brande som en god by i en sund udvikling. Her er gode institutioner og skoler, svømmehal, idrætshaller, bibliotek, aktive kulturinstitutioner, handelsmuligheder, en god infrastruktur og masser af fantastiske arbejdspladser m.m.

At Brande er en attraktiv by, bliver jeg bekræftet i, når jeg ser på befolkningsudviklingen, der længe er gået i en rigtig god retning.

Denne udvikling tror jeg vil fortsætte i årene, der kommer, og jeg kan ikke se hvorfor, det skulle komme til at gå i modsat retning.

Men hvem har i den sidste ende ansvaret for at skabe en by i fremgang? For mig er svaret - borgerne. Det er byens borgere, der skaber det liv, der gør, at børnehaver, skoler, kulturliv, foreninger, forretninger og arbejdspladser bliver attraktive. Det er lokale ildsjæle, der skaber visionerne om udviklingen af nye initiativer og byens borgere, der får dem ført ud i livet.

Derfor synes jeg at man skal pege pilen ind ad, hvis man vil skabe en endnu bedre by. Man får ikke mere udvikling af at brokke sig over, hvad andre byer udvikler og skaber eller hvilke prioriteringer, politikere er nødt til at træffe. I Ikast-Brande kommune er vi nødt til at prioritere borgernes penge; dette forsøger vi at gøre efter bedste evne, men aldrig for at træde på nogen bestemte byer eller personer.

I byrådets strategi 2020 har vi besluttet, at vi vil understøtte aktive og bæredygtige landsbyer præget af ildsjæle og fællesskaber. Dette kunne for så vidt ligeså godt gælde centerbyerne. Med andre ord, så vil vi de byer, som vil noget! Initiativet kommer ikke oppefra og ned, men nede fra og op. Dette har vi mange gode eksempler på i landsbyerne. Vi har også eksempler i Bording og Nørre Snede. Hvor borgerne har været aktørerne i byfornyelserne. I Ejstrupholm, Engesvang og Ikast har borgerne også la-vet visioner for forskellige byudviklingsprojekter. Det er også før set i Brande, og Remisen eller street-art kunne være lysende eksempler at fremhæve. Alle er det eksempler, hvor borgerne har turde drømme stort, og byrådet har forsøgt at understøtte disse drømme.

Som politiker vil jeg meget gerne være med til at udvikle Brande, uagtet at jeg kommer fra Ikast. Det er dog ikke os politikere, der kommer med udviklingen, nej vi vil understøtte og hjælpe den udvikling på vej, der skabes nedefra. Dette har vi endda været med til at sætte penge af til i budgettet. Derfor vil jeg meget gerne høre, hvad I drømmer om, og hvilke visioner og planer i har for Brandes udvikling? Fortæl de gode historier og på med vanten.

God arbejdslyst!

Simon Vanggaard
Gruppeformand Dansk Folkeparti

Kommentarer

I øjeblikket kæmper vi i Brande for at bevare vandrehjemmet, som med 6000 årlige overnatninger er et gode for byen og kommunen, da vandrehjemmet også kan tiltrække tilflyttere. Pendlere som fravælger Brande bosætter sig i Herning, ikke i Ikast. Bevaringen af Vandrehjemmet er en svær drøm at opnå for Brande. To andre svære drømme er aflastningsvejen syd om Brande, og påbegyndelse af den planlagte sydlige bydel. Disse to drømme har været syltet så længe jeg kan huske. Til gengæld byggemodner Ikast 5 hektar, det er som om drømmene har det lettere i Ikast. Vandrehjemssagen har resulteret i mit livs første læserbrev, det står ved siden af dit inde i Brande Bladet.
MVH Dion Sørensen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul