Julegudstjenester aflyses

Brande Kirke

Samtlige julegudstjenester i Brande Kirke, Skærlund Kirke og Uhre Kirke såvel som de ekstraordinære julegudstjenester i Remisen er aflyst. Det samme gælder alle øvrige planlagte gudstjenester til og med Hellig tre konger (3. januar). Det oplyser sognepræst Arne Holst-Larsen.

Baggrunden er udmeldingerne fra Sundhedsstyrelsen lillejuleaften.

- Da vi først få timer før juleaften har modtaget retningslinjerne, vurderer vi, at det vil være vanskeligt at gennemføre julegudstjenesterne. Julen er en kirkelig højtid. Gudstjenesten er for mange et omdrejningspunkt for selve juleaften, og i mange familier et holdepunkt og en vigtig påmindelse om julebudskabet. I Folkekirken har vi glædet os og forberedt os på at afholde julegudstjenesterne på forsvarlig vis med baggrund i myndighedernes anbefalinger.
- Det er derfor med stor beklagelse, at vi ikke kan anbefale at afholde gudstjenesterne i julen frem til Hellig tre Kongers søndag den 3. januar. Beslutningen kan træffes i enighed mellem menighedsrådsformanden og den præst, der har gudstjenesten. Det vil stadig være muligt at holde udendørs gudstjenester, drive-in samt virtuelle gudstjenester. Vi anbefaler, at man holder kirkerummene åbne for personlig andagt. Ser man lokalt en mulighed for at gennemføre korte andagter på de nye skærpede vilkår, kan dette naturligvis også være en mulighed. Der vil fortsat være mulighed for afholdelse af kirkelige handlinger, lyder det i en fælles udtalelse fra Provsteforeningen, Præsteforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd og biskopperne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020