Ikke vildt nok

Shahriar Honar

Projektleder i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.

Brande Bladet har forelagt artiklen om vildtpåkørsler på motorvejen og Borupvej for Vejdirektoratet. Herfra har projektleder Shahriar Honar følgende kommentar til det manglende vildthegn på strækningen mellem Højmarksvej og Dørslundvej:

- Det er vigtigt, at der er strækninger uden vildthegn, for at vildtet kan bevæge sig på tværs af vejene. Motorveje medfører mere trafik, og dyrene opfatter som regel den trafik som en barriere. De får svært ved at blande sig med vildtet på den anden side af motorvejen. Det er vigtigt, at der sker en udveksling af gener. Det gælder for alle dyr. Der skal nyt blod ind, så man ikke får indavl.

At der indtil den daværende omfartsvej blev til den motorvej, der blev indviet for 1½ år siden, rent faktisk var opsat vildthegn på strækningen får følgende kommentar med på vejen fra projektlederen:

- Vejdirektoratets vejledning ”Hegning langs veje” fra november 2011 anbefaler, at eksisterende vildthegn langs vejene revurderes. Mange hegn langs motorvejene er sat op for at øge trafiksikkerheden og begrænse antallet af dræbte dyr, men uden at tage hensyn til barriereeffekten for dyrene. Derfor har Vejdirektoratet vurderet, at der en strækning langs Brande Omfartsvej (nu motorvejen), hvor hegnet kan udelades.

Dermed er der altså ikke umiddelbart udsigt til, at der vil blive opsat vildthegn på strækningen foreløbig.

Ifølge Vejdirektoratets opgørelser er der på motorvejsstrækningen mellem Højmarksvej og Dørslundvej blevet påkørt 2 rådyr i 2015. På de hegnede strækninger ved Brande er der ifølge Vejdirektoratet blevet påkørt 3 rådyr.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen