Ikast-Brande-virksomheder spytter i statskassen

Skatteministeriet offentliggjorde for nylig en oversigt over de største selskabsskatteydere i Danmark. Et par af de helt tunge virksomheder i det selskab er hjemmehørende i Ikast-Brande Kommune.

Siemens A/S, der har vindmøllevirksomheden Siemens Gamesa i Brande som sit klart største danske datterselskab, var i 2018 den 12.-største selskabsskatteyder i Danmark. Ud af en skattepligtig indkomst på godt 3 mia. kroner betalte Siemens 650,8 mio. kr. i selskabsskat, en spids mere end Bestsellers holdingselskab Heartland, som måtte aflevere 433,5 mio. kr. ud af en skattepligtig indkomst på lige knap 2 mia. Det placerer modekoncernen som nr. 16 på listen.

Lidt længere nede som nr. 68 finder man Herning-virksomheden KPC Invest, der under det lidt anonyme navn Holdingselskabet af 01.01.2013 A/S måtte aflevere knap 75,2 mio. kroner ud af en skattepligtig indkomst på 342 mio.

BioMars moderselskab, Schouw & Co. A/S, endte lige udenfor top-100, og modtog derfor ikke et takkebrev fra skatteminister Morten Bødskov; en skattepligtig indkomst på 250 mio. kr. udløste en selskabsskattebetaling på 52,7 mio. og en placering som nr. 104.

Ejner Hessel Holding er nr. 131 på listen med en skattepligtig indkomst på 175 mio. og en skattebetaling på 38,5 mio. kroner.

Danmarks største selskabsskattebetaler er medicinalvirksomheden Novo, som for regnskabsåret 2018 måtte aflevere over 7 mia. kroner af overskuddet til statskassen. Det er mere end dobbelt så meget som listens nr. 2, Danske Bank, der måtte hoste op med lidt mere end 3 mia. kroner.

Kommentarer

Hvor er det flot så mega store beløb de store virksomheder i Brande  betaler i skat. Det er ikke et tilfælde , at Brande Kommune er blevet Danmarks bedste erhvervskommune 2019.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019