Ikast-Brande gør klar til solceller

Kortet viser en oversigt over de 22 steder i Ikast-Brande Kommune, hvor der er blevet søgt om tilladelse til at opstille solcelleanlæg. En lang række ansøgninger er blevet frasorteret på forhånd, blandt andet de to største syd for Ikast, som begge overstiger den politisk fastsatte øvre grænse på 200 hektar (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

På onsdag skal klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget beslutte, hvor der skal gives tilladelse til at opstille solcelleanlæg. Hele den sydøstlige del af kommunen friholdes for solceller, i hvert fald i første omgang.

I september sidste år vedtog byrådet de overordnede retningslinjer for placeringen af store solcelleanlæg i det åbne land, og i oktober blev første ansøgningsrunde afsluttet.

Inden fristens udløb var der indkommet i alt 22 ansøgninger. To kunne umiddelbart sorteres fra, da de i omfang oversteg de 200 hektar, der politisk var fastsat som den øvre grænse for et enkelt anlæg, og nu skal Ikast-Brande Kommunes klima-, natur- og bæredygtighedsudvalg så vælge mellem de øvrige 20.

Ansøgningerne er inddelt i tre grupper: Under 50 hektar, fra 50 - 100 hektar og fra 100 – 200 hektar. I alt er man fra kommunens side indstillet på at tillade op til 500 hektar med solcelleanlæg, hvoraf et skal være i størrelsesintervallet 100 – 200 hektar, to i intervallet 50 – 100 hektar og resten på under 50 hektar.

Se hvilke anlæg, der er i spil, og hvilke ansøgninger, kommunen på forhånd har sorteret fra, i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul