For Ikast-Brande er næste års valg til EU parlamentet ikke ligegyldigt

Dina Raabjerg

Af Dina Raabjerg, konservativ kandidat til Europaparlamentet, Ikast-Brande vælgerforening

I Ikast-Brande kommune lever vi i høj grad af eksport. Vi har ni gange så høj eksport værdi som landsgennemsnittet. Særligt de store virksomheder i Brande trækker eksporten op. Det giver produktion, skatteindtægter og rigtig mange arbejdspladser.

Derfor er det heller ikke ligegyldig for Ikast-Brande, om der er ordentlige rammer for samhandel og fri bevægelse af varer og arbejdskraft mellem grænserne i EU. Siden 1970 er andelen af den danske eksport gået fra knap 30% til nu knap 60%. Og det skal gerne fortsætte.

EU har fået mange politikområder siden etableringen. Det har fået borgere i hele EU til at stejle i forhold til unionen EU. For det, der tæller for den enkelte, er ret beset, hvordan det går derhjemme. Og her vil vi ikke se vores kultur, regler og traditioner truet af EU. Der, hvor det ikke er nødvendigt, skal EU blande sig langt udenom. Det gælder fx kultur, skole og vores arbejdsmarkedspolitik.

Derfor er det afgørende, at vi værner om den nationale suverænitet, samtidig med at vi fortsat arbejder på at forbedre rammerne for samhandel.

I forhold til Ikast-Brande er det vigtigt, at danske politikere i EU fokuserer på lovgivning om klima- og energieffektivitet, hvor vores virksomheder er langt fremme. Der skal også fokuseres på handelsaftaler med tredjelande og regler, der hjælper vores virksomheder.

For Ikast-Brande er det også vigtigt, at vi har mulighed for at ansætte medarbejdere fra andre dele af Europa. Ansatte, der bosætter sig i vores kommune og betaler skat. Vi har næsten fuld beskæftigelse i Danmark – og i Ikast-Brande ikke mindst.  Reglerne skal indrettes, så vi kan tage imod kvalificeret arbejdskraft, som bidrager positivt til vores lokale økonomi, uden at vi samtidig åbner for tilstrømning af ukvalificeret arbejdskraft og velfærdsmigranter.

Når vi stemmer til Europaparlamentet næste år, er det derfor vigtigt at have de lokale interesser i mente, når krydset skal sættes. Og her vil jeg anbefale at sætte krydset hos et parti, der vægter ovenstående, og som sidder i indiskutabelt den mest magtfulde gruppe i EU – nemlig den konservative gruppe.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019