Hvornår lukker lufthavnen?

Af Knud Gaarn-Larsen. Kristendemokrat i Viborg Kommune

Det er med beklagelse, at jeg igen må konstatere en måned med nedgang i antal brugere af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Specielt trist fordi det ikke er den første – og desværre nok heller ikke den sidste – måned med nedgang i en lufthavn på vej mod lukning.

Ser man på lufthavnens hjemmeside, så fanges blikket af tre gode tilbud på charterrejser. Problemet er, at kun et af de tre tilbud eksisterer - de to andre har ikke eksisteret i halvandet år!

For et par år siden satte bestyrelsen med borgmester H.C. Østerby i spidsen sig for at udarbejde en visionsplan. Fint nok. Problemet er bare, at den plan aldrig blev lavet. Nu ser ”planen” ud til at være, at man lade ejerkommunerne betale et stedse større bidrag – til man kan lukke!

På trods af klimadebat ser danskernes rejselyst ud til at blive større og større. Det totale antal flyrejsende ud af Jylland stiger stadig. Der burde altså være muligheder. På den nyligt afholdte feriemesse glimrede Midtjyllands Lufthavn ved sit fravær.

Det var daværende borgmester i Herning, N.O. Hansen, der for alvor fik sat lufthavnen på landkortet og opdateret den, så den kunne håndtere trafik til udlandet. Nu lader det til, at ejerkommunernes borgmestre lader stå til. Holstebros borgmester H.C. Østerby, der er formand, peger på, at DAT – selskabet der beflyver ruten – er den store skurk. Tidligere har SAS og senere Cimber Air drevet lufthavnen, uden at det gav underskud. Nu er bestyrelsen imod at lade DAT overtage driften. Selv driver de lufthavnen med underskud og sender regningen videre til skatteborgerne i deres kommune.

Jeg har et forslag: Indfør resultatløn til lufthavnens direktør og bestyrelse! Eller måske endnu bedre – skift dem ud mod nogen, der er villige til at arbejde aktivt for at sikre Midtjyllands Lufthavns fremtid!

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019