Hvorfor skal Brande Taekwondoklub beskæres?

Brande Taekwondo Klub er en klub med en helt særlig følelse af sammenhold, begejstring og dedikation. Som forældre er det utroligt fascinerende at være med i arbejdet omkring klubben og fra sidelinjen se hvordan vores børn igennem årene udvikler fra uprøvede kæmpere til jævnligt at tage medaljer rundt om til stævner i Danmark og Europa.

Vores børn på kampholdet i Brande Taekwondo Klub træner 12 timer om ugen suppleret med træningslejre flere gange om året i Brande og i udlandet. Det er den grund af hårdt arbejde Brande Taekwondo Klubs succes igennem mange år hviler på.

Men udover hårdt arbejde, og det miljø en ildsjæl som kamptræner Hans Pedersen har skabt i Brande Taekwondo Klub, er en elitesatsning, som den Brande Taekwondo Klub kører, også noget der koster penge.

Derfor er vi rystede over at byrådet pludseligt, uden dialog, har besluttet at fratage klubben 70.000 kr. af deres årlige tilskud. Hvis klubben mister pengene vil den uvægerligt være nødt til at skære i kvaliteten af elitesatsningen og forhøje forældrebetalingen væsentligt. Dette vil være svært at honorere for f.eks. de forældre af anden etnisk herkomst, der historisk har leveret nogle af de mest succesfulde kæmpere til klubben.

De bedste kæmpere har pt. allerede en forældrebetaling på omkring 20.000 kr.

Vi kan se at nogle af byrådets politikere mener, at klubben burde gøre en større indsats for at skaffe sponsorer. Dette er selvfølgelig en god ide, men begrænses af, at Dansk Taekwondo Forbund forbyder reklamer på kamptøjet. Brande Taekwondo Klub har allerede sponsorer på træningstøj og klubbus. Endvidere lægger klubben og forældrene årligt mange timers arbejde i, at afholde stævner og sommerlejr for taekwondokæmpere i hele Danmark.

Disse aktiviteter genererer pæne overskud, der alle bliver brugt på elitesatsningen.

Kommunen ønsker at styrke sin elitesatsning kan vi læse i avisen. Javel. Men hvorfor vælger den at gøre det ved at beskære en af de mest vindende taekwondoklubber i Danmark igennem 20 år? Vi synes, byrådets prioritering er rigtigt ærgerlig og uigennemtænkt. Hvis kommunen ønsker at styrke sin elitesatsning må den finde nogle penge til det i stedet for at beskære en velfungerende, succesfuld klub med et klart projekt for fremtiden.

Tina Lauridsen, Lars Dammark, Katinka Gøtzsche, Mette Vingtoft,
forældre til kæmpere i Brande Taekwondoklub

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 15 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 15 okt.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 16 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 16 okt.

  Efterårsferie i skoven m. aktiviteter

  Sted: Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, Hampen
  Arrangør: Vester Palsgaard Skovmuseum (se annonce Focus uge 41)

 • 17 okt.

  Efterårsferie i skoven m. aktiviteter

  Sted: Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, Hampen
  Arrangør: Vester Palsgaard Skovmuseum (se annonce Focus uge 41)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019