Hvor mener du, at testvindmøllen passer bedst ind i omgivelserne?

Siemens Gamesa og Uhre Windpower vil flytte en 197 meter høj testvindmølle fra testcenter Østerild til et fredeligt naturområde i Sandfeld. På lidt længere sigt ønskes der også opført et P2X-anlæg ved siden af testvindmøllen. Forslaget er ikke populært i Sandfeld-området, hvor der er indsamlet ca. 250 underskrifter mod placeringen af testvindmøllen.

Hører VE-industri hjemme i naturen eller i industrikvarteret?

Siemens Gamesa ønsker fortsat at bruge den ca. 10 år gamle testvindmølle til at udføre tests på.

Det er derfor nærliggende at placere den i Siemens Gamesas ”forhave” ved fabrikken i Brande, hvor testvindmøllen og det kommende P2X-anlæg indgår langt mere harmonisk i omgivelserne.

Der står p.t. en 20 år gammel vindmølle ved fabrikken på Borupvej i Brande. Den kun 77 meter høje mølle er tydeligvis ikke længere repræsentativ for de store og potente vindmøller, som Siemens Gamesa fremstiller.

Det er derfor helt oplagt at udskifte den lidt fesne mølle med testvindmøllen. Med den meget iøjnefaldende placering langs motorvejen vil testvindmøllen fremstå som et tydeligt og imponerende vartegn for en af Brandes største og vigtigste virksomheder.

Desuden vil det kommende P2X-anlæg passe godt ind i dette område, der i forvejen er domineret af industri, jernbane, motorvej og vindmøller.

Højden på 197 meter burde ikke være et problem, idet modekoncernen Bestseller for få år siden, uden problemer, fik tilladelse til at bygge et op til 320 meter højt tårn/hus (Bestseller Tower & Village) ved motorvejen, kun 1.500 meter mod øst.

Der er absolut ingen grund til at spolere det fredelige naturområde ved Sandfeld, når testvindmøllen og det kommende P2X-anlæg tydeligvis indgår langt mere harmonisk i de industriprægede omgivelser.

 

Carsten Dreisig Hansen og Marianne Nielsen,

Blåkærvej 6,

Kibæk

Kommentarer

Den er grim, den støjer, den forurener og det er industri så helt klart hører alle møller til i industrikvarterer.- ikke i naturen ikke på havet.  Men hvilken værdi har en 10 år gammel møller som testmølle udover selvfølgelig at den kan malke støttekroner???

Det siger vist næsten sig selv. Det er synd og skam at sætte den i vores fantastiske natur når vi har industri der rager op ad landskabet som møllen nemt kan stå side om side med. 
Med Venlig Hilsen Annemette 

Den hører selvfølgelig IKKE til i et fredeligt naturområde. Visuelt vil den være en katastrofe for området, men endnu værre er støjen fra den her mølle. Hvis den her mølle sættes op i et fredeligt naturområde, vil det ikke længere være muligt at få de oplevelser naturen har at byde på. Det er kun den naturlige stilhed der kan underbygge de oplevelser du kan få her.
Mvh Stine Dahlstrøm Laursen

Oplagt placering - enig

 

Rigtig fint at placerer den ved Siemens som deres vartegn.

Det giver rigtig god mening med en placering i et industriområde, fremfor vores større uforstyrrede natur område. 

Vi skal støtte op om Siemens og alle de arbejdespladser de bidrager med til kommunen, men det skal ikke være på bekostning af naturen. Det tænker jeg heller ikke er i Siemens interesse. 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul