Husk virksomhederne, kære politikere

Niels Hansen

Af Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Tillykke til den nye regering og vores lokale minister.

Jeg håber, at de nye ministre – og vores lokalvalgte folketingsmedlemmer - vil arbejde for at sikre gode rammer og vilkår for vores virksomheder, så de fortsat kan skabe vækst til gavn for hele samfundet.

Mange bygge- og anlægsvirksomheder i Midt- og Vestjylland har svært ved at skaffe nok hænder, og det resulterer desværre i, at flere må takke nej til ordrer. Derfor ligger der en vigtig opgave i at sikre, at det bliver nemmere for virksomhederne at tiltrække de rette medarbejdere. Vi skal blandt andet gøre erhvervsuddannelserne til et mere attraktivt valg for de unge, så vi kan få uddannet flere faglærte. Vi kan heller ikke undvære de udenlandske medarbejdere, og for virksomhederne er det vigtigt, at det ikke bliver for besværligt at hente arbejdskraft udefra. Vi har også brug for, at de raske og rørige ældre bliver og bidrager med deres viden og erfaring i virksomhederne.

For mange virksomheder og borgere vil det også være kærkomment, hvis vores infrastruktur får en opgradering. Vi har i den grad brug for at få igangsat forberedelserne og anlægsarbejderne til Hærvejsmotorvejen. Beregninger viser, at en ny motorvej gennem Midtjylland vil kunne give virksomhederne et op til 20 pct. større rekrutteringsområde pga. kortere transporttid. Rute 34 fra Haderup op til Skive har desuden en smal kørebane på kun 6 meter til begge retninger! Med en intens trafik skaber det både stor fare for trafikuheld og meget tæt trafik. Den bør derfor udvides på hele strækningen. Socialdemokratiet har tidligere støttet disse vejprojekter ligesom den tidligere regering. Nu håber vi så, at den nye regering også realiserer dem.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019