Hollænder bliver ny chef for Siemens Gamesas landvindmølleforretning

Den fusionerede vindmøllevirksomheds bestyrelse har netop godkendt udnævnelsen af Richard Luijendijk (bill.) som øverste chef for onshore-forretningen med virkning fra årsskiftet.

Richard Luijendijk har været chef for globale projekter og administrerende direktør for Asien og Stillehavsområdet for onshore-forretningen i mere end et år. Siden oktober har han desuden assisteret Siemens Gamesas øverste chef, adm. direktør Jochen Eickholt, i den daglige ledelse af den globale onshore-forretning.

Han ser hollænderen som den helt rigtige person til at gennemføre den igangværende turnaround-proces og få vendt de negative resultater i landvindmølleforretningen til et plus.

- Onshore-forretningen er en vigtig del af Siemens Gamesa, og vi er nødt til at bringe den tilbage på sporet mod bæredygtig vækst så hurtigt som muligt, udtaler Jochen Eickholt.

Richard Luijendijk har en Master of Science i rumfartsteknik fra det tekniske universitet i Delft i Holland. Han har været tilknyttet Siemens siden 2000 og kom til Siemens Gamesa og vindindustrien i 2015. Siden da har han haft ledende stillinger i salgs- og projektafdelingerne i virksomhedens tre afdelinger på verdensplan. Han ledede også LEAP-strategiprogrammet fra 2020 til 2021, før han kom til onshore-forretningen.

Som medlem af direktionen vil Richard Luijendijk rapportere direkte til Jochen Eickholt. Han vil fortsat have udgangspunkt fra virksomhedens hovedkvarter i Bilbao.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul