Historisk kartoffelår

Ved AKM’s generalforsamling i RemisenBrande kunne bestyrelsesformand Martin Arvad Nielsen både berette om et historisk år med fejringen af AKM’s 100 års jubilæum 22. februar og et begivenhedsrigt år, da projektet til fremtidssikring af AKM og udbygning af fabrikken nu for alvor er skudt i gang.

Det har været et travlt år med den største produktion i AKM’s historie. 61.375 tons kartoffelmel og 2.724 tons protein blev det til. Det regnskabsmæssige resultat blev også det bedste nogensinde med 3,47 kr. pr. kg stivelse mod 3,30 kr. pr. kg sidste år. Der er også hensat 6,5 mio. kr. til ny fabrik og ekstraordinært afskrevet 6 mio. kr., så alt i alt et resultat, som bestyrelsen betegnede som meget tilfredsstillende.

Martin Arvad Nielsen kunne også glæde sig over fortsat fremgang i KMC, der formår at sælge de stadigt større mængder til stigende priser. Muligheden for vækst er fortsat til stede, og når den nye fabrik står færdig til næste år med en kapacitet på 40 tons kartoffelmel i timen mod de nuværende 20 tons i timen, forventer AKM at kunne producere 80.000-85.000 tons inden jul.

En del af pengene til investeringen i den nye fabrik kommer fra salg af leveringsrettigheder både til nuværende og nye andelshavere, men en stor del skal bankfinansieres, og her kunne Martin Arvad fortælle, at Jyske Bank og BRF Kredit er valgt som fremtidig samarbejdspartner på det område.

Der var genvalg til bestyrelsen af Martin Arvad Nielsen, Bjarne Møller og Jens Jørgen Hansen, mens Torben Jakobsen, Filskov afløste Henrik Kjær. Tidligere på året var Jens Peter Bak udtrådt af bestyrelsen, han blev erstattet af Jens Ebbensgaard Kjær, Madum.

Bestyrelsesformanden takkede både Henrik Kjær og Jens Peter Bak for en god og engageret indsats i AKM’s bestyrelse. Henrik Kjær blev valgt som 1. suppleant og Heine Hyldahl, Vorslunde blev valgt som 2. suppleant.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul