Hidtil bedste halvårsresultat i sparekassen

Den Jyske Sparekasse øger soliditeten og forventer fortsat bedring for landbrugskunderne.

Den Jyske Sparekasse kan i dag præsentere et rekordresultat for første halvår af 2017, et overskud på 75 mio. kr. efter skat – det største i sparekassens 145 år lange historie.

Den Jyske Sparekasse, der har hovedsæde i Grindsted, har gennemlevet en udfordrende periode, hvor især betydelige nedskrivninger på sparekassens landbrugskunder har sat spor i resultaterne.

Også i første halvår af 2017 har der været store nedskrivninger på udlån og tilgodehavender – knap 60 mio.kr. – og derfor påpeger direktør Claus E. Petersen da også, at halvårsoverskuddet faktisk kunne have været endnu større.

- Resultatet er 8 mio. kr. bedre, end vi forventede ved årets begyndelse og må samlet set betegnes som tilfredsstillende. Sparekassens loyale og hårdtarbejdende medarbejdere og deres gode indsats i det daglige er en af de væsentligste årsager til, at vores indtjeningsmotor - på trods af konkurrence, lav rente og begrænset vækst i vores lokalområder - er ganske velsmurt og kører i højt gear, siger Claus E. Petersen.

Det stærke halvårsresultat er også medvirkende til, at sparekassen har forbedret sin soliditet.

Kapitalprocenten er ved halvåret 17,9 % og det er historisk højt. Sparekassen har dermed også øget sin kapitalmæssige overdækning i forhold til alle lovmæssige krav.

Det giver ledelsen grund til optimisme omkring dens langsigtede strategi om at blive omdannet til aktieselskab med efterfølgende børsnotering i 2019.

- Det gode resultat og de positive udsigter understøtter på afgørende vis denne plan, der vil omdanne garanternes indskud til frit omsættelige aktier. Vi begynder at levere resultater, der kan være med til at underbygge, at strategien er den rette for vores garanter, kunder og medarbejdere, siger Claus E. Petersen.

Den Jyske Sparekasse er tæt forbundet med sine landbrugskunder og følger levende med i denne sektor. De nuværende afregningspriser og –prognoser i landbruget er gode, men sparekassen understreger, at der skal en længere periode med tilfredsstillende afregningspriser til, før landbruget permanent kan lægge de økonomiske udfordringer bag sig.

- Det er godt for vores kunder at få et bedre, økonomisk klima at arbejde i. Og hvad der er godt for vores kunder, er også godt for sparekassen. Vi forventer stadig nedskrivninger på landbruget i den resterende del af 2017, men ikke i samme størrelsesorden som i de senere år. På den baggrund forventer vi et resultat for hele 2017 i niveauet 100-130 mio. kr., lyder det fra Claus E. Petersen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 21 jan.

  Foreningen NORDEN 70 år / Vintermøde

  Sted: Vandrerhjemmet
  Arrangør: Foreningen NORDEN (Se annonce i Brande Bladet uge 2)

 • 21 jan.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 22 jan.

  Generalforsamling og filmforedrag

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Brande Havekreds (Se annonce i Brande Bladet uge 1)

 • 22 jan.

  Generalforsamling

  Sted: Klublokalet, Elme Alle 2b, Brande
  Arrangør: Brande Taekwondo Klub (Se annonce i Brande Bladet uge 3)

 • 23 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019