Hallundbæk Dambrug rykker indendørs

Søren Jøker Trachsel (t.h.) og Kåre Michelsen ses her ved det nuværende mønsterdambrug – det indendørs dambrug skal placeres i baggrunden til højre (øst) for privatboligen.

Søren Jøker Trachsel har af Ikast-Brande kommune fået landzonetilladelse til opførelse af et indendørs dambrug på Præstegårdsvej ca. 500 meter syd for Blåhøj Kirke.

Søren Jøker Trachsel driver i forvejen Hallundbæk Dambrug på stedet, og derudover driver han Kærgård Dambrug på den anden side af kommunegrænsen mellem Filskov og Grindsted. Der er ca. 10 km. imellem de to dambrug, og netop afstanden er en af årsagerne til, af Søren Jøker Trachsel ønsker at udvide i Blåhøj; på sigt er planen at samle aktiviteterne her, fortæller han.

- At få produktionen samlet på et sted i stedet for to er en betydelig ting, fastslår han. En anden ikke helt uvæsentlig gevinst ved at få fiskene under tag er hygiejnen, som alt andet lige vil være højere end under åben himmel, uanset hvilke foranstaltninger man tager i brug i form af strømførende hegn og overdækning med net for at holde uønskede gæster som oddere og fiskehejrer væk fra bassinerne.

Læs meget mere om udvidelsesplanerne i næste uges udgave af Brande Bladet.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022