Høringssvar fra friskolegruppen, Blåhøj

I forbindelse med vedtagelsen af 2023 budgettet for Ikast-Brande Kommune er vores skole i Blåhøj endnu engang kommet i farezonen.

Det bekymrer os i høj grad, da det med garanti vil få vidtrækkende konsekvenser for vores lokalsamfund. Det vil gå udover foreningsliv, som vil lide tab af medlemmer, da det vil være naturligt for børn at gå til sport og lignende med klassekammeraterne på den skole, som de nu en gang vil havne på.

Det vil ligeledes få store konsekvenser for vores hal og multihus, som økonomisk ikke har nogen chance uden den samarbejdsaftale som der er i dag. Samarbejdsaftalen vil jo unægtelig se noget anderledes ud, hvis skolen forsvinder.

Med udsigt til 18 nye rækkehuse i Blåhøj og 621 nye adresser i Brande inden for den nærmeste fremtid, mener vi, at Blåhøj skoles eksistens er berettiget, da det medfører flere børnefamilier til både Blåhøj og Brande i løbet af en relativt kort periode. Hvor skal de børn gå i skole?

De to skoler i Brande er allerede fyldt godt op, og det vil være en udfordring at finde plads til mange flere elever. Samtidig findes der helt sikkert elever som ikke trives i store klasser med mange elever. Her kunne man med fordel bevare Blåhøj Skole og udnytte de muligheder, en

lille skole har for denne type elever.

Vi håber, at byrådet vil lytte til vores bekymring omkring den planlagte lukning af Blåhøj skole. Vi ønsker at holde jer fast på jeres børn- og ungepolitik og jeres ønske om at holde liv i hele kommunen. Dette er ikke muligt i den sydlige del af Ikast-Brande Kommune ved en lukning af Blåhøj skole. Derfor ønsker vi, at skolen bevares som en kommunal institution.

Hvis dette ikke kan imødekommes, ønsker vi at beholde skolen som en folkeskole indtil august 2024, så vi i den mellemliggende periode kan arbejde hårdt på etablering af en friskole i stedet. Etablering af en friskole kan ikke ske ved en lukning af skolen til sommer, da der er lovkrav og tidsfrister, som skal overholdes for etablering af en friskole, bl.a. et indmeldelsesskema, som skal fremsendes senest d. 15. august til det efterfølgende skoleår. Vi har forsøgt at få dispensation, men det er desværre ikke muligt.

Vi er pt. en gruppe på 15 lokale frivillige, der arbejder for at etablere en evt. friskole.

Vi har nedsat arbejdsgrupper, som blandt andet omhandler økonomi, værdigrundlag og opstart af friskole med hjælp fra Friskoleforeningen og igennem sparring med andre friskoler.

Jeres visionsplan er: ”Du finder løsninger sammen med os”. Derfor håber vi, at I vil give os den tid, som vi har brug for, så vi kan løfte Blåhøj sammen, og at I står ved, at I vil dem, der vil selv.

Vi håber på jeres samarbejdsvillighed.

 

Med venlig hilsen

Friskolegruppen, Blåhøj

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023