Håbet levede i en halvleg

Ejstrup/Hærvejens Camilla Neesgaard har uden held fyret kanonen af, og generelt havde hjemmeholdet svært ved at komme igennem HIK-forsvaret i det meste af 2. halvleg.

Lørdag skulle Ejstrup/Hærvejens 2. divisionsdamer forsøge at tage det næste skridt i retning af oprykning til 1. division. Efter onsdagens udebanenederlag til Mejrup-Hvam var kravet til hjemmekampen i Ejstrupholm-hallen mod HIK klart: En sejr på minimum fem mål ville sende "Præriens Piger" videre til de afgørende opspilskampe, mens alt derunder ville betyde slut på såvel sæsonen som oprykningsdrømmene.

Det var københavnerne, der kom bedst fra start, og længe måtte værterne kæmpe for blot at hænge på, men efter 17 minutter kom de for første gang i kampen foran ved stillingen 8-7. Føringen blev udbygget til 12-10 efter 23 minutter, men efter 2 udvisninger til HIK var det Ejstrup/Hærvejens tur til at spille i undertal i halvlegens sidste minut.

Det udnyttede gæsterne til at score to gange til pausestillingen 13-14, men det havde set lysere ud for hjemmeholdet, hvis ikke Camilla Neesgaard havde misbrugt to straffekast og Simone Kjærgaard et par frie skud fra fløjen.

Straks fra 2. halvlegs start måtte bolden udskiftes; den havde simpelthen tabt pusten, og det samme havde hjemmeholdets spillere tilsyneladende. Over 16 minutter gik der, før de scorede halvlegens første regulære mål. Målscorer var Maria Højgaard, der også havde scoret 2. halvlegs tre første EHK-mål ved at udnytte tre af fire straffekast, men selvom træner Martin Ritto, der stod i spidsen for holdet for sidste gang, prøvede med forskellige taktiske fif, bl.a. mandsopdækning af HIK's playmaker og 7 mod 6-spil, genfandt Ejstrup/Hærvejen aldrig nøglen til at åbne HIK-forsvaret.

Efter 22 minutter var gæsterne i front med seks mål ved 19-25, og selvom "Præriens Piger" fik pyntet lidt på resultatet til slut, var slaget tabt.

Slutfacit blev en fuldt fortjent sejr på 27-24 til HIK, som dermed fortsætter i oprykningsspillet sammen med Mejrup-Hvam, mens Ejstrup/Hærvejenspillerne kan holde en kort sommerferie, inden forberedelserne til næste sæson går i gang.

Topscorer for Ejstrup/Hærvejen blev Maria Højgaard med syv mål, heraf blev de 4 scoret på straffekast.