Gammel vin på nye flasker

Lotte Stoltenborg

Vi kan stille os selv det spørgsmål, om vindmøller kan blive for store?

Af Lotte Stoltenborg, byrådsmedlem for Fælleslisten

I Sandfeld ansøges om at opsætte en havvindmølle på 197 meter med en nacellehøjde på 120 meter og et vingefang på 77 meter. Sådan en mølle hører slet ikke til i et lavt landbrugsområde.

Er det rimeligt at placere en mølle i et område, der politisk har været erklæret uegnet til møller? Og så endda en mølle i denne størrelse? Hvordan kan vi, kun får år efter, vende 180 grader og vælge at inddrage området igen - enten er området egnet eller ej?

I 2014 stadfæstede kommunen at området ikke var egnet til vindmøller - hvorfor er området nu blevet egnet, blot fordi den flyttes nogle få meter? Er det at afstanden til Herning kommune, som er blevet større? De var sidste gang meget kritisk overfor projektet. Er det derfor, det nu er muligt at tænkes området egnet?

Borgerne får da svært ved at have tillid til os politiker, når vi agerer vendekåbe.

I 2014 skrev Teknisk område følgende: "Vi vurderer på baggrund af tidligere analyser og besigtigelser, at det ansøgte vindmølleområde ved Sandfeld ikke bør indgå i den videre planlægning. Det vurderes, at vindmøllerne vil få en væsentlig påvirkning på de mange nabobeboelser, der ligger i direkte tilknytning til vindmølleområdet. Desuden vil der være en væsentlig visuel påvirkning af det uforstyrrede landskab både i Ikast-Brande kommune og især i Herning kommune. Møllerne vil også påvirke det særlige værdifulde naturområde i Grønmose, som ligger lige nord for det ansøgte vindmølleområde. Naturområdet er delvis fredet hede areal og omfatter beskyttede moseareal og søer. Ikast-Brande kommune har for nylig modtaget et åbnet brev fra ca. 30 nabobeboelser (i begge kommuner) til vindmølleområdet. I brevet opfordrer beboerne til ikke at rejse møller ved Sandfeld for at opretholde og bevare det uforstyrrede landskab."

Derfor kan Fælleslisten ikke støtte op om at opsætte en havvindmølle i et område, der er fundet uegnet til vindmøller.

Vi støtter gerne op om en testmølle til Siemens Gamesa, men så må projektudvikleren pege på et egnet område.

Kommentarer

Hvorfor påstår Siemens Gamesa, at der ikke er plads til deres testmølle i Østerild, når man samtidi kan læse dette... ?!  Ledige standpladser til vindmølleprototyper på Testcenter Østerild - DTU Vindenergi Lyver Siemens og Ikast-Brande kommune os lige op i vores ansigter...??? 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul