Frivillige holder biblioteket åbent efter lukketid

Fra starten af februar vil frivillige på skift holde åbent på Brande Bibliotek efter lukketid. Brugerne kan se frem til en øget åbningstid på Brande Bibliotek hver mandag og onsdag, nærmere bestemt 2 timer lige i forlængelse af bibliotekets betjente åbningstid, hvilket vil sige mandag fra kl. 18- 20 samt onsdag fra kl. 17-19.

Til bibliotekets store glæde var der så stor opbakning fra borgerne til at bidrage med en indsats til at holde biblioteket åbent efter lukketid, at der blev mulighed for at åbne dørene 2 gange ugentligt, i stedet for den ene gang om ugen, som egentlig var udgangspunktet. Godt en snes frivillige meldte sig på banen til at give hjælp til borgerne, så de også kan besøge Brande Bibliotek i aftentimerne.

Der bliver tale om, at man får mulighed for at komme på Brande Bibliotek om aftenen for at klare de mest basale biblioteksaktiviteter. Det drejer sig om, at man i den udvidede åbningstid blandt andet vil kunne aflevere og hente bestilt materiale.

Derudover står de frivillige parat til at vejlede, når det drejer sig om anvendelse de funktioner, som selvbetjeningsautomaten giver mulighed for: aflevering, udlån og status for ens udlån. Desuden vil de frivillige også i et vist omfang kunne hjælpe med at anvende de muligheder, der ligger i funktionerne på Ikast-Brande Biblioteks hjemmeside, som f.eks. reservering af materiale og adgang til bibliotekets digitale services. Hvis det drejer sig om mere specifikke og faglige spørgsmål som f. eks at finde materialer til studieopgaver o.lign, henvises man til bibliotekets betjente åbningstid, hvor de biblioteksansatte står til rådighed med at løse opgaverne.

Ikast-Brande Biblioteks frivillige glæder sig til på den måde at imødekomme borgernes behov for at komme på Brande Bibliotek – også i aftentimerne.

- Vi ved, at det kan være et problem for mange, bl.a. de erhvervsaktive, at nå på biblioteket i den betjente åbningstid. Så nu står de frivillige klar og byder velkommen til alle interesserede hver mandag og onsdag efter den betjente åbningstid, oplyser bibliotekar Lisbeth Bjørn Hansen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

 • 28 feb.

  Fredagscafe - Samvær, sang og fortælling

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Anne Dolmer/Menighedsrådet Brande Kirke (Se annonce uge 8)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019