Frihed til familierne

Simon Skipper Vanggaard

Af Simon Vanggaard, borgmesterkandidat for Dansk Folkeparti

Barselsdebatten handler om børnene. Eller det burde det i hvert fald gøre!

Jeg synes desværre at EU og regeringen prioriterer ligestilling frem for børnene, i den nye barselsordning. Det burde være omvendt.

Børnene skal ikke være gidsler i en ligestillingsdiskussion.

Det er enormt vigtigt at fædre også får tid sammen med de små, men lad nu vurderingen være op til forældrene. Det er dem der er eksperter på deres egne børn.

Det er fedt at være på barsel som mand, men vi kan ikke amme. Biologien er imod os. Mor og barn skal have ro, tid og støtte. De har trods alt også haft 9 måneders relation i forvejen. Derfor er det helt naturligt at mor og barn er tæt knyttet i starten af livet. Ligestilling eller ej.

Selvom mor og barn er tæt knyttet fra naturens side. Så er far mega vigtig, og han skal nok være klar til at tage over, eller støtte i et samarbejde!

Jeg havde selv en måneds barsel da min ældste datter skulle køres ind i dagplejen. Det var med til at knytte bånd imellem os. Det samme vil jeg glæde mig til når mine små tvillinger skal begynde.

Det er et valg vi har truffet som familie. En mulighed vi har timet og prioriteret når det passer ind hos os. Det er ikke en nødløsning, eller tvang på baggrund af en EU-forordning.

Havde det været det, ville det gå ud over både mor, far og børn.

Det kan ikke være meningen. Vi skal gøre barselsordningen bedre, ikke ringere.

Giv mere frihed til familierne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022