Fortet faldt

Der var lagt op til oprykningsfest, da Ejstrup-Hærvejen 2. divisionsdamer tirsdag aften tog imod IK Skovbakken i Nr. Snede Hallen. En sejr ville sende hjemmeholdet direkte op i 1. division, mens gæsterne, der indtager rækkens fjerdeplads, ikke havde andet end æren at spille for.

Det gjorde de til gengæld med fynd og klem, et bevægeligt og aggressivt 6-0-forsvar og højt tempo i angrebsspillet, mens flere af hjemmeholdets spillere virkede tynget af kampens betydning. Bl.a. den høje bagspiller, Iben Due, som ganske vist scorede opgørets første mål, men derefter stod for et par graverende tekniske fejl.

Alligevel fik værterne bragt sig i front med 8-5 midt i halvlegen, hvorefter Josefine Gadegaard havde muligheden for at øge forspringet yderligere. Helt fri sendte hun imidlertid sin afslutning på overliggeren, og afbrænderen blev startskuddet til en god Skovbakken-periode.

Gæsterne nåede at bringe sig foran 9-8 på straffekast, inden hjemmeholdet igen fik gang i målscoringen. Derefter fulgtes holdene ad til 12-12, hvorefter hjemmeholdets målmaskine igen gik i stå. To gange måtte Iben Due se Skovbakken-keeperen redde hendes ellers kvalificerede forsøg med hjælp fra træværket, og i løbet af 8 minutter rykkede gæsterne fra til 12-18.

Ved pausen var Ejstrup-Hærvejen bagud 13-20 efter en halvleg i rasende højt tempo, hvor hjemmeholdets forsvar og målvogtere aldrig for alvor fandt fodfæste, og missionen syntes håbløs.

Det ændrede sig i 2. halvleg, og fra stillingen 22-27 efter 15 minutter nettede værterne fire gange i træk til 26-27 fem minutter senere. Tættere på kom hjemmeholdet imidlertid aldrig, selvom træner Martin Lellek mod slutningen forsøgte sig med 7 mod 6-spil i angrebet og ultraoffensivt forsvarsspil, og Skovbakken kunne med et mål få sekunder før slutsignalet notere sig for en fortjent sejr på 35-32 - Ejstrup-Hærvejens første nederlag på hjemmebane i denne sæson og det første siden premieren i Rækker Mølle 24. september sidste år.

Topscorer for Ejstrup-Hærvejen blev Iben Due med 10 mål, heraf 7 i 2. halvleg, hvor hun tog et kæmpe ansvar, mens Rikke Tornbjerg blev topscorer for Skovbakken med 9 mål, heraf 7 i 1. halvleg.

Resultatet betyder, at Ejstrup-Hærvejen skal vinde en af sæsonens to sidste kampe, udekampene mod henholdsvis Kolding HK/KFUM og Team Esbjerg, for at sikre sig oprykningen, med mindre de nærmeste forfølgere, VRI, snubler mod enten Tved eller Vejle HK.

Kampen mod Kolding spilles på lørdag kl. 13.00 i Parkhallen.