Forårsrengøring af naturen

Modelfoto: Danmarks Naturfredningsforening

I den kommende weekend skal der samles affald sammen i naturen og byerne over hele Danmark, også her i Ikast-Brande, hvor 21 forskellige foreninger/privatpersoner har meldt sig som primus motor for indsamlinger rundt i hele kommunen.

I Ikast-Brande foregår indsamlingen i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening (DN), lokale foreninger og kommunen. Desuden samler mange skoler og institutioner affald i ugen op til.

Formålet med indsamlingen er udover at få gjort rent i naturen at sætte fokus på, at affald ikke bare skal smides rundt omkring. Det er skadeligt for naturen og til fare for mange dyrearter.

- I den lokale afdeling for Danmarks Naturfredningsforening er vi utroligt glade for den opbakning, der har været til dette event gennem årene. Sidste år faldt deltagerantallet, formentlig på grund af Covid19-situationen, og dette forventes også at spejle sig af på deltagerantallet i år, siger Anne-Marie Kragsig Pedersen, næstformand for DN Ikast-Brande.

Som tidligere sørger Danmarks Naturfredningsforening og Ikast-Brande kommune for en lille forfriskning til alle der deltager, og Ikast-Brande kommune trækker igen lod blandt de forskellige tovholdere om biografbilletter til samtlige deltagere på et af indsamlingsstederne.

Man kan finde mere info om affaldsindsamlingerne på www.affaldsindsamlingen.dk eller i denne uges udgave af Focus.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022