Forårsrengøring af naturen

Modelfoto: Danmarks Naturfredningsforening

I den kommende weekend skal der samles affald sammen i naturen og byerne over hele Danmark, også her i Ikast-Brande, hvor 21 forskellige foreninger/privatpersoner har meldt sig som primus motor for indsamlinger rundt i hele kommunen.

I Ikast-Brande foregår indsamlingen i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening (DN), lokale foreninger og kommunen. Desuden samler mange skoler og institutioner affald i ugen op til.

Formålet med indsamlingen er udover at få gjort rent i naturen at sætte fokus på, at affald ikke bare skal smides rundt omkring. Det er skadeligt for naturen og til fare for mange dyrearter.

- I den lokale afdeling for Danmarks Naturfredningsforening er vi utroligt glade for den opbakning, der har været til dette event gennem årene. Sidste år faldt deltagerantallet, formentlig på grund af Covid19-situationen, og dette forventes også at spejle sig af på deltagerantallet i år, siger Anne-Marie Kragsig Pedersen, næstformand for DN Ikast-Brande.

Som tidligere sørger Danmarks Naturfredningsforening og Ikast-Brande kommune for en lille forfriskning til alle der deltager, og Ikast-Brande kommune trækker igen lod blandt de forskellige tovholdere om biografbilletter til samtlige deltagere på et af indsamlingsstederne.

Man kan finde mere info om affaldsindsamlingerne på www.affaldsindsamlingen.dk eller i denne uges udgave af Focus.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020