Folkekoret lukker og slukker

Korleder og organist Irma Andersen ses her på ”hjemmebanen” i Brande Kirke flankeret af to af de mandlige medlemmer af Folkekoret, Henry Kristensen (t.h.) og Arne Holst-Larsen (t.v.).

Om lidt bli’r her stille

Om lidt er det forbi

Fik du set det, du ville?

Fik du hørt din melodi?

Ganske vist har Kim Larsens sange aldrig fyldt ret meget på Brande Folkekors repertoire, men om ikke andet passer de første strofer af ”Om lidt” ret nøjagtigt på situationen for Brande Folkekor og Vokalensemblet. Efter to afskedskoncerter i henholdsvis Uhre Kirke 2. juni og Brande Kirke en uge senere er det slut med både Folkekoret og ensemblet, der kom til for 10 år siden som en slags ”overbygning” på koret.

Gennem de 37 år, der er gået, siden Irma Andersen som nyansat organist ved Brande Kirke etablerede folkekoret i 1985, har der været næsten 300 forskellige sangere – 199 kvinder og 86 mænd har hun talt sig frem til – med i koret. Nogle ganske kortvarigt, andre igennem årtier, og tre – Gitte Brønnum, Birgit Buchbjerg og Tove Nielsen – lige siden starten.

Læs mere om to af de mandlige kormedlemmers oplevelser med Folkekoret og Vokalensemblet i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022