Flere Siemens-møller til Nordfrankrig

I løbet af en uge har Siemens Gamesa landet to store ordrer på havvindmøller til opstilling ud for den franske kyst. Møllerne skal produceres på en nyetableret fabrik i Le Havre, der bliver Frankrigs hidtil største indenfor vedvarende energi til dato.

Fécamp er navnet på den nye havvindmøllepark, der bliver placeret ud for Normandiets kyst.

71 SWT-7.0-154 havvindmøller, hver med en kapacitet på 7 MW samt en 15-årig vedligeholdelseskontrakt indgår i aftalen med det franske energiselskab EDF Renewables. Ordren kommer i forlængelse af sidste uges ordre på 62 SG 8,0-167 DD-møller til Bay of St. Brieuc-havvindmølleparken, som er beliggende ud for Bretagne.

Samtlige møller skal produceres i den franske by Le Havre på det, der bliver Frankrigs største produktionsanlæg indenfor vedvarende energi til dato. Forventningen er, at den nye fabrik direkte og indirekte vil skabe ca. 750 nye arbejdspladser i området.

- Disse to første ordrer på til sammen næsten 1.000 MW styrker Siemens Gamesas førerposition i den franske havvindindustri. Det er godt nyt for omstillingen til vedvarende energi i Frankrig og giver os mulighed for at udnytte vores offshore-produktionsenhed i Le Havre fuldt ud, siger Andreas Nauen, der er øverste chef for Siemens Gamesas havvindmølledivision.

Siemens Gamesa forventer yderligere ordrer på samlet set næsten 1500 MW til havvindmølleparkerne Courseulles sur mer, Dieppe le Tréport og Yeu Noirmoutier.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019