Fjernvarmen på vej

Af Henrik Kraglund, formand for Brande Fjernvarme

Snart vil Brande Fjernvarme kunne slukke helt for den gaskedel, som i 10 år har lavet en stor del af fjernvarmen – i hvert fald når det har været koldt, og flisfyret ikke har haft kapacitet nok.

Men det gælder ikke mere. Nu er det udeluften, som Brande Fjernvarme kan trække varmen ud af ved at anvende værkets nye varmepumpe. Sommer og vinter – ligegyldigt hvor koldt det er – der kan stadigvæk trækkes varme ud af luften.

Varmepumpen har været i drift i adskillige måneder, men den sidste trimning finder sted i øjeblikket - samtidig med at der dagligt produceres fjernvarme.

Udrulning af fjernvarmen

Tiden er nu inde til at etablere fjernvarme i resten af Brande. Brande Fjernvarme vil starte med at anlægge ledningsnet i den sydlige del af byen med start ved Kvickly-krydset. Alle boligejere har tidligere fået information herom, men nu er det lige straks alvor: gravearbejdet skal sættes i gang!

Tilslutningen er gratis, og i tillæg betaler Brande Fjernvarme for afkobling af naturgassen. Forudsætningen for tilbuddet er, at boligejerne har givet tilsagn om tilslutning til fjernvarmenettet senest den 26. april, hvor detail-planlægningen af gravearbejdet fastlægges. Der skal alene betales 5.000 kr. for gravearbejdet ind til boligen - dog skal boligejeren særskilt betale for VVS-installatørens arbejde med nedtagning af den gamle og opsætning af den nye varmeenhed.  

Fordelen ved at anvende fjernvarme er, at fjernvarme er billigt, nemt og miljøvenligt i forhold til fossile brændsler som olie og naturgas, som i dag heller ikke er lovlige at installere i nye boliger. Og der er fremover ikke behov for service eller udskiftning af fyret, som i dag koster 35.000-40.000 kr. Brande Fjernvarme er endvidere ejet af forbrugerne og må ikke tjene penge på fjernvarmen (hvile-i-sig-selv-princippet).

Næste område, som skal forsynes med fjernvarme, vil blive besluttet i løbet af 2. halvår 2020.

Brande Fjernvarme kommer uundgåeligt til at påføre branditterne nogle gener, når der skal graves, men så må vi lune os ved at vide, at der bliver tale om en stor miljømæssig gevinst, når tilkoblingerne er gennemført.

Kommentarer

Rigtig godt arbejde af Brande Fjernvarme. Stor ros!

Hvornår regner i med at i kommer på Gl Thyregodvej ?

Hvornår regner I med at komme til at udlægge fjernvarme på Vestermarken - i den nordlige ende af byen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019