Feltet kigger forbi

Både i 2015 og 2016 var feltet en tur forbi Brande. I år er det blandt andet Ikast og Ejstrupholm, der får besøg af etapeløbet PostNord Danmark Rundt (arkivfoto: Mikael Lund).

OPDATERET: Onsdag går starten på Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, som i år afvikles for 29. gang.

I år bliver der masser af muligheder for at se rytterne i aktion både i og i umiddelbar nærhed af Ikast-Brande. Første etape, der afvikles onsdag på en rute omkring Silkeborg, går blandt andet via Bryrup og Vrads, inden der sluttes af med 3 omgange på en rundstrækning i Silkeborg by.

Dagen efter skal der køres enkeltstart på en 17 kilometer lang og meget flad rute i og omkring Grindsted, og fredag gælder det så ”kongeetapen” fra Holstebro til Vejle, hvor feltet blandt andet skal op over den sagnomspundne Kiddesvej. Forinden har rytterne været en tur forbi Ikast, som de forventes at ankomme til ad Ilskovvej omkring kl. 13.30. Fra Ikast går turen over Isenvad og Smedebæk videre til Ejstrupholm, som feltet efter tidsplanen rammer omkring kl. 14.

Ruten fortsætter mod syd ad Hedegårdsvej til Rørbæk Sø og den indlagte bonusspurt ved Vester Kirke, inden rytterne sætter kurs mod Kollemorten og Givskud. Og har man ikke lige mulighed for at komme ud og se cykelløbet live, kan det følges på DR1, som i år transmitterer samtlige etaper fra start til mål.

Umiddelbart forud for starten på 1. etape har arrangørerne desuden netop offentliggjort, at de har indgået en 4-årig aftale med Eurosport om at transmittere etapeløbet til ikke færre end 59 lande. På den baggrund vurderer løbsdirektør Jesper Worre, at chancen for, at PostNord Danmark Rundt bliver optaget i den nye højere løbskategori UCI Pro Series, er kraftigt forøget.

PostNord Danmark Rundt, der for 23. gang sluttes af med opløb på Frederiksberg Allé søndag, har i år deltagelse af 120 ryttere fordelt på 20 hold, heriblandt de tre World Tour-hold Jumbo-Visma, Lotto Soudal og Sunweb, der alle deltog i Tour de France.

Læs mere om løbet, etaperne og deltagerne her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019