Faldende overskud trods rekordomsætning

For første gang rundede Give Steel sidste år en omsætning på 600 mio. kr., men rekordhøje råvarepriser betød, at indtjeningen ikke kunne følge med.

En vækst i omsætningen på 20 % til 609 mio. kr. og et fald i resultatet efter skat fra 13,5 til 10,7 mio. kr. Det er de to helt centrale tal, der stod tilbage, da Give Steel havde opgjort årsregnskabet for 2021.

Tilbagegangen i overskuddet får dog ikke virksomhedens adm. direktør Torben Larsen til at ryste på hånden:

- Give Steel er modsat de fleste andre virksomheder toplinje-fikseret. Det er vi, fordi vi bruger toplinjen til at udvikle virksomheden. Sådan har det altid været, og vi oplever nu, næsten time for time, hvordan vores virksomhed udvikler sig. Det er selvfølgelig vigtigt for os at møde strategiske udfordringer på en økonomisk ansvarlig måde, men lige så vigtigt at udvikle virksomheden med aktiviteter og indsatser af samfundsansvarlig karakter, så vi hele tiden øger vores samfundsmæssige værdi, udtaler han og tilføjer:

- Det gjorde ondt, langt ind i sjælen på os at sende prisstigninger videre til vores kunder. Desværre blev det nødvendigt og i dag er det bare en helt almindelig præmis i markedet. Omvendt har vi også i vores virksomhedskultur en hurtig omstillingsevne. Det har været en klar fordel i processen.

Selskabets omsætning forventes som følge af de stigende stålpriser samt den forøgede produktionskapacitet at lande i niveauet 800 -1.000 mio. kr. Resultat efter skat forventes at ligge på niveau med 2021.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022