Færre brevstemmer

Onsdag skal danskerne som bekendt til valgurnerne igen for anden gang på halvanden uge.

5. juni gælder det valget til Folketinget, og mens der ved Europa-Parlamentsvalget søndag d. 26. maj var ti partier og lister at vælge imellem, er der onsdag ”13 til bords”.

Nye på stemmesedlen i forhold til EP-valget er Nye Borgerlige, Stram Kurs, partiet Klaus Riskær Pedersen og Kristendemokraterne, mens Folkebevægelsen mod EU ikke stiller op ved folketingsvalget.

Fristen for at brevstemme udløb i lørdags kl. 16, og nu har Ikast-Brande Kommune opgjort antallet af brevstemmer. I Ikast-kredsen, der svarer til Ikast-Brande Kommune, er der i alt afgivet 1.484 brevstemmer, hvilket er godt 100 færre end ved folketingsvalget i 2015, hvor der blev afgivet 1.596 brevstemmer i Ikast-kredsen. Det svarer til et fald på 7 %.

Ved Europa-Parlamentsvalget var tendensen den stik modsatte: Her blev der afgivet 1031 brevstemmer mod blot 592 ved EP-valget fem år tidligere, altså næsten en fordobling. Samme tendens gjorde sig, om end knap så udtalt, gældende ved valgdeltagelsen, som steg fra 54,2 % i 2014 til 63,3 % denne gang.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019