Færre brevstemmer

Onsdag skal danskerne som bekendt til valgurnerne igen for anden gang på halvanden uge.

5. juni gælder det valget til Folketinget, og mens der ved Europa-Parlamentsvalget søndag d. 26. maj var ti partier og lister at vælge imellem, er der onsdag ”13 til bords”.

Nye på stemmesedlen i forhold til EP-valget er Nye Borgerlige, Stram Kurs, partiet Klaus Riskær Pedersen og Kristendemokraterne, mens Folkebevægelsen mod EU ikke stiller op ved folketingsvalget.

Fristen for at brevstemme udløb i lørdags kl. 16, og nu har Ikast-Brande Kommune opgjort antallet af brevstemmer. I Ikast-kredsen, der svarer til Ikast-Brande Kommune, er der i alt afgivet 1.484 brevstemmer, hvilket er godt 100 færre end ved folketingsvalget i 2015, hvor der blev afgivet 1.596 brevstemmer i Ikast-kredsen. Det svarer til et fald på 7 %.

Ved Europa-Parlamentsvalget var tendensen den stik modsatte: Her blev der afgivet 1031 brevstemmer mod blot 592 ved EP-valget fem år tidligere, altså næsten en fordobling. Samme tendens gjorde sig, om end knap så udtalt, gældende ved valgdeltagelsen, som steg fra 54,2 % i 2014 til 63,3 % denne gang.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen