Fælleslisten smider bombe: Udpeger Lotte Stoltenborg som borgmesterkandidat

Lotte SToltenborg

Mandagens vælgermøde i Blåhøj Hallen var egentlig ved at være slut, da de 16 kandidater, der repræsenterede 9 af de 10 opstillede partier og lister, blev bedt om at komme med deres bud på en borgmester. Det kom næppe som en overraskelse for ret mange, at Venstre-folkene pegede på Ikast-Brande Kommunes nuværende borgmester, Ib Lauritsen, de konservative kandidater på Annette Mosegaard, Dansk Folkepartis på Simon Vanggaard og Socialdemokratiets og Enhedslistens på Kasper Pauli Pedersen, og at de nye partier i flokken, Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Frihedslisten, ikke var parat til at pege på en kandidat, var heller ikke den store sensation. Overraskelsen kom, da Fælleslistens nuværende byrådsmedlem, Lotte Stoltenborg, fik overrakt mikrofonen ledsaget af spørgsmålet ”Hvem er Fælleslistens borgmesterkandidat?”

”Det er jeg”, lød svaret fra Fælleslistens eneste kvindelige kandidat, som to måneder tidligere var blevet placeret som nr. 2 blandt lokallistens 9 kandidater efter Morten Bak.

Lotte Stoltenborg var ikke selv videre meddelsom på spørgsmålet om, hvad der har ændret sig siden opstillingsmødet 26. august, men af en pressemeddelelse udsendt umiddelbart efter vælgermødet fremgår det, at Fælleslistens bestyrelse har besluttet at pege på Lotte Stoltenborg som listens borgmesterkandidat for at styrke Fælleslistens profil yderligere.

”Fælleslisten har indtil nu ikke haft udpeget en decideret borgmesterkandidat, men for at kunne fortælle vælgerne og de politiske partier, som deltager i valgkampen, at FL gerne vil spille en afgørende rolle, er beslutningen om Lotte Stoltenborgs kandidatur blevet truffet”, fremgår det videre af pressemeddelelsen.

Læs mere om selve vælgermødet, der havde samlet ca. 100 tilhørere og for en stor dels vedkommende kom til at handle om Blåhøj Skoles fortsatte eksistens, i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023