Fælleslisten går enegang i spørgsmål om forhøjet håndboldsponsorat

Henrik Kraglund

Tirsdag skulle Ikast-Brande Kommunes Økonomi- og planudvalg tage stilling til et forslag om ekstraordinært at forhøje kommunens sponsorat af Herning-Ikast Håndbold med 200.000 kr., så det totalt set kommer op på knap 700.000 kr.

Baggrunden var en ansøgning fra det lokale håndboldflagskib på kvindesiden, der som så mange andre virksomheder er blevet presset økonomisk af corona-situationen.

Klubben har oplyst, at den allerede har iværksat en række tiltag for at minimere omkostningerne, men at det langt fra vil kunne dække de forvente indtægtstab og de faste udgifter, som ikke kan reduceres.

Et flertal i udvalget sagde ja til forhøjelsen som en engangsforestilling og overlod det til administrationen at forhandle de nærmere betingelser for sponsoratet på plads, så kommunen får modydelser svarende til prisen for sponsoratet.

Alt for meget

Fælleslistens Henrik Kraglund kunne som den eneste ikke tilslutte sig forslaget. Det begrundede han bl.a. med, at Herning-Ikast Håndbold (HIH) er en professionel virksomhed, altså en erhvervsvirksomhed, som oven i købet ikke er uformuende.

- Formuen kan dog hurtigt få ben at gå på, når alt er lukket ned, erkendte Henrik Kraglund, men han argumenterede for, at en samlet støtte til HIH i 2020 på 691.000 kr. efter Fælleslistens mening bare er for meget, når der er tale om en sportsgren, som kun har et par tusinde trofaste tilhængere.

- Den øvrige del af borgerne er ikke voldsomt engagerede og vil aldrig sætte deres ben i en håndboldhal, konstaterer han.

- Endvidere er vi – samfundets lands- og lokalpolitikere - på en glidebane. Alle mulige stikker for ”en sikkerheds skyld” hånden frem og håber på, at der falder et bidrag af. Men overblikket mangler. Så vilkårligheden kommer derfor til at herske, påpeger byrådets nestor og stiller spørgsmålet: Hvad sker der, hvis de (HIH) kommer igen og beder om yderligere støtte?

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul