Europamestrene skal findes i Brande

Når Dansk Tractor Pulling (DTP) i den kommende weekend for anden gang på fire år afholder europamesterskaberne i tractorpulling, bliver det det hidtil største arrangement på pulling-arenaen i Brande.

En gang tidligere – i 2015 – har Brande Pulling Arena lagt baner til et europamesterskab. Normalt går mesterskaberne på omgang mellem syv nationer, men da et af de øvrige lande i turnusordningen meldte fra, bød DTP sig til og fik arrangementet. Det fortæller Steffan ”Stub” Jensen fra Brande, der siden november 2017 har været formand for DTP.

Når weekendens europamesterskaber står til at slå mesterskaberne i 2015 i omfang, skyldes det ikke mindst, at DTP har indgået en aftale med LandboUngdom om, at de afholder danmarksmesterskaberne i traktortræk sideløbende med EM. 

- Vi har aldrig før haft så mange forespørgsler på reservationer på campingpladsen, fortæller Steffan Jensen, der også var med til at arrangere EM i 2015, dengang som en af de mange frivillige på pladsen.

Normalt kommer der mellem 5.000 – 8.000 tilskuere, men hvis vejret er godt, håber DTP-formanden på endnu flere.

Med op imod 100 traktorer til start ved DM kommer det samlede antal maskiner, der skal i aktion, op på ca. 250, lige fra de små gardenpullere, der skal på banen som de første søndag formiddag, til de allerstørste i Prostock-, Superstock- og Heavy Modified-klasserne, nogle med langt over 10.000 hestekræfter. Blandt EM-deltagerne finder man en hel del danskere, bl.a. Fenrir, Red Thunder og John Deere 2, der helt sikkert er navne, der klinger bekendt blandt de indviede.

Allerede fredag tyvstartes der med konkurrencer for havetraktorerne. Lørdag formiddag lægger LandboUngdom ud med DM, og først på eftermiddagen går europamesterskaberne så i gang på nabobanen, hvor de fortsætter indtil først på aftenen. Søndag forventer DTP-formanden, at konkurrencerne slutter sidst på eftermiddagen.

Læs mere om europamesterskaberne i tractorpulling her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2019