Erhvervsklimaet i Ikast-Brande topper for 10. gang

Direktør for Dansk Industri, Kent Damsgaard (t.h.) overrakte i 2018 borgmester Ib Lauritsen beviset på, at Ikast-Brande endnu engang var blevet kåret til kommunen med Danmarks bedste erhvervsklima (arkivfoto).

Dansk Industris medlemsvirksomheder har for tiende gang af elleve mulige kåret Ikast-Brande som kommunen med landets bedste erhvervsklima. 

Virksomhederne og kommunerne er hinandens forudsætninger. Kommunerne skal sikre virksomhederne en smidig og hurtig sagsbehandling og gode rammebetingelser generelt. Vækst og udvikling i virksomhederne får flere borgere i arbejde og er medvirkende til kommunernes økonomi.

En god dialog mellem erhvervslivet og kommunen er derfor meget vigtig, og topplaceringen kan bl.a. tilskrives en meget høj tilfredshed med dialogen med både politikere og embedsmænd.

- Jeg er utrolig glad for, at vi endnu en gang bliver kåret til at have det bedste erhvervsklima. Vi lever igen op til Ikast-Brande Kommunes vision om at være Danmarks Erhvervskommune. Det er afgørende, at vi har en god dialog med virksomhederne, for det er med til at skabe en smidig sagsbehandling både i byggesager, sygedagpengesager eller noget helt tredje. Og virksomhederne har endda rost kommunen for at formidle væsentlig information, hvilket er rigtig vigtigt, ikke mindst under corona-pandemien, udtaler borgmester Ib Lauritsen (V).

Flotte anbefalinger fra virksomhederne

Kommunen har forbedret sig i fire kategorier - infrastruktur og transport, arbejdskraft, fysiske rammer og kommunens image. Netop kommunes image er afgørende for kommunens evne til at fastholde og tiltrække succesfulde virksomheder og kvalificerede medarbejder. Og på spørgsmålet om kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye virksomheder til kommunen får Ikast-Brande Kommune en flot 1. plads.

- Jeg er meget stolt over at være borgmester i en kommune, hvor mere end 80 % af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig. Flottere ros kan man ikke få! Og det, sammen med at virksomhederne også har givet Ikast-Brande Kommune en 1. plads i den overordnede vurdering af kommunens erhvervsvenlighed, gør mig ekstra glad, slutter borgmester Ib Lauritsen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020