Erhverv, vækst og bosætningsudvalget besøgte BioMar

Erhverv, vækst og bosætningsudvalget var i forbindelse med sit seneste udvalgsmøde på besøg hos BioMar A/S i Brande.

Virksomheden, som blev grundlagt i 1962 under navnet Dansk Ørredfoder A/S, er i dag en del af BioMar Group, som igen er ejet af det børsnoterede selskab Schouw & Co. A/S.

I dag produceres foder på fabrikker i Danmark (Brande), Norge, Chile, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Costa Rica, Tyrkiet, Tasmanien, Ecuador og Kina.

På globalt plan leverer BioMar Group foder til omkring 80 lande og til mere end 45 forskellige opdrætsarter. I Brande produceres 120.000 tons foder årligt. Mange produkter er skræddersyede til producenterne, hvilket blandt andet ses i antallet af varenumre som nærmer sig de 500.

Råvaremæssigt anvender BioMar ud over fisk mange biprodukter. Det kan fx være fjer, kyllingemel, soya- eller rapsskrå. Råvarerne kommer både fra Danmark og udlandet.

BioMar A/S er i vækst og er aktuelt i gang med at udvide antallet af produktionslinjer i Brande.

Virksomheden har knap 130 medarbejdere i Brande, hvoraf de 105 arbejder på matriklen i Brande. Ud over produktionen af fiskefoder er proces- og teknologidelen også placeret her.

- Vi har ikke umiddelbart problemer med at finde medarbejdere. Senere på året åbner vi en produktionslinje nr. 3, hvor vi blandt andet skal rekruttere procesmedarbejdere og lignende. Vores største problem kan med tiden gå hen at blive pladsen, men den udfordring har vi også styr på, udtaler administrerende direktør Anders Brandt-Clausen.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019