En vandet affære

Vejret var helt i sync med arrangementet indenfor, da der onsdag blev afholdt lokalfinale i Edison-konkurrencen for eleverne i folkeskolernes 6. og 7. klasser. Temaet i år er ”vand på godt og ondt”, og udenfor væltede det ned ovenfra med H2O i stride strømme.

I Ikast-Brande var lokalfinalen delt i tre: 57 grupper fra skolerne i den nordlige del af kommunen var samlet på handelsgymnasiet i Ikast. Samtidig dystede 22 grupper fra skolerne i Ejstrupholm, Blåhøj, Nr. Snede og Dalgasskolen i RemisenBrande, mens eleverne fra Præstelundskolen venter til næste uge med at afvikle deres lokalfinale.

Et af bidragene i Remisen stod Michella, Jeppe, Signe og Simon fra 6A på Dalgasskolen for. ”Waterlife” havde de døbt deres projekt, som gik ud på at opsamle og filtrere regnvand i en tank via tagrender og nedløbsrør for derefter at anvende det til markvanding.

– Vi håber rigtig meget på at gå videre – jeg sad oppe til klokken 12 i aftes, sagde Michella, mens Jeppe på forhånd havde været nervøs for, om den model, de selv havde fremstillet, kunne holde og overhovedet virkede. Det gjorde den, selvom taget var faldet lidt sammen og tagrenden en smule utæt, og gruppen var da også indstillet på, at der skulle nogle større reparationer til end de med kontortape nødtørftigt udførte, hvis de gik videre til landsfinalen i Fredericia 17. november.

Læs om det lykkedes for gruppen af gå videre i næste uges udgave af Focus Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019