En enkelt gik i fælden

Torsdag morgen var politiet på plads ved Præstelundskolen og Dalgasskolen i Brande. Anledningen var den årlige skolestart-kampagne.

På hjørnet af Søndervænget og Brandlundvej havde politikommissær Jørgen Christensen taget opstilling med sin motorcykel. Jørgen Christensen er leder af politiets afdeling for operationel færdsel, og i år kan han fejre 25-års jubilæum med skolestart-kampagnerne. Og noget tyder på, at indsatsen har båret frugt: I løbet af en halv time var det kun en enkelt gang nødvendigt at hive bødeblokken frem. En mandlig bilist havde hverken spændt sig selv eller – hvad værre var – sine to børn på bagsædet fast, og det kostede ham en bøde på 4.000 kroner samt et klip i kørekortet. For 25 år siden var situationen en helt anden, fortæller Jørgen Christensen:

- Der holdt de nærmest i kø for at blive skrevet.

Heller ikke på Dalgasskolen, hvor han havde to kolleger posteret, var der det store udbytte. En enkelt nummerpladeforseelse lød tilbagemeldingen, og også betjentenes blotte tilstedeværelse havde en præventiv effekt. I hvert fald kunne Jørgen Christensen konstatere, at der blev kørt ”nogenlunde pænt” på Brandlundvej, men inden betjentene nåede frem til de to skoler, havde de gjort dagens største fangst: På Herningvej snuppede de en bilist, der blev målt til en hastighed på 101 km/t på et sted, hvor man kun må køre 50 km/t.

Udover en bøde af en anselig størrelse koster en hastighedsoverskridelse af den kaliber en ubetinget frakendelse af kørekortet, oplyste Jørgen Christensen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019