En aften i Blåhøj

Kasper Pauli Pedersen

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Brugte onsdag aften til dialogmøde i Blåhøj med byens borgere. Anledningen var den, at et flertal i byrådet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og os i Socialdemokratiet har stemt for at få undersøgt forskellige scenarier for Blåhøj skole og dagtilbud herunder eventuelt at afvikle dem, fordi vi står med den meget håndgribelige udfordring, at børnetallet er stærkt faldende og allerede i 2020 mangler dagtilbuddet 714.000 kr. for at kunne hænge sammen rent økonomisk.

Det er selvfølgelig ikke en rar diskussion, og det er fuldstændig forståeligt, at det er noget, der berører et lokalsamfund dybt, men på trods af det triste emne, for det er en eventuel lukning af en folkeskole og et dagtilbud altid, vil jeg faktisk gerne give cadeau til de fremmødte for en meget konstruktiv og fair dialog.

Jeg fik nye input med hjem, og særligt dialogen på dagtilbudsdelen mellem byens borgere og det private pasningstilbud Lystersminde glæder jeg mig til at følge udviklingen af. For det er klart, at samlede vi alle byens 0-6-årige under samme tag i en kommunal institution, så ville en beslutning ikke være så presserende, som tilfældet er nu, fordi økonomien så ville balancere bedre.

Vil man derimod fortsat have et privat tilbud i Blåhøj, og det er man i øvrigt i sin gode ret til at insistere på, så synes gode råd dyre, for så har jeg oprigtigt svært ved at se, hvordan vi på trods af rigtig mange gode intentioner skal få enderne til at hænge sammen, og jeg har meget svært ved at se, hvordan Blåhøj skole, der allerede er presset på økonomi og antal elever også i fremtiden skal kunne bevares uden det kommunale dagtilbud, hvor der er overlap i forhold til at få økonomien til at hænge sammen.

Man kunne selvfølgelig indtage det standpunkt, at så må vi give Blåhøj den nødvendige tillægsbevilling for at drive dagtilbuddet, men i det tilfælde skal vi så finde 714.000 kr. i andre institutioner eller flytte midlerne derover fra et andet område.

I min optik ville det hverken være fair eller rimeligt, fordi alle vores institutioner i øjeblikket er pressede af de besparelser, der rammer dem og i et helhedsperspektiv går det heller ikke i længden at have så voldsomme driftsudgifter på så lille en enhed. Den præcedens ville potentielt kunne vælte en i forvejen skrøbelig økonomi, hvor alle de borgerlige partier allerede har stemt for yderligere besparelser i 2020.

Jeg håber, der kan findes løsninger. Det afhænger af de fortsatte drøftelser, som der i øjeblikket er i fuld gang i Blåhøj, og så håber jeg, at de partier, der stemte imod indstillingen på byrådsmødet, vil præsentere konkret finansiering til at bevare status quo, så vi kan tage en reel politisk diskussion om spørgsmålet. Det skylder vi hinanden og ikke mindst borgerne i Blåhøj. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 21 jan.

  Foreningen NORDEN 70 år / Vintermøde

  Sted: Vandrerhjemmet
  Arrangør: Foreningen NORDEN (Se annonce i Brande Bladet uge 2)

 • 21 jan.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 22 jan.

  Generalforsamling og filmforedrag

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Brande Havekreds (Se annonce i Brande Bladet uge 1)

 • 22 jan.

  Generalforsamling

  Sted: Klublokalet, Elme Alle 2b, Brande
  Arrangør: Brande Taekwondo Klub (Se annonce i Brande Bladet uge 3)

 • 23 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019