Dobbelt indsamlingsrekord

Både antallet af indsamlingssteder og mængden af indsamlet skrald steg til nye rekordhøjder, da Danmarks Naturfredningsforening (DN) i samarbejde med Ikast-Brande Kommune i weekenden gennemførte den årlige forårsrengøring af naturen.

1400 kg blev det samlede resultat, da ansatte fra kommunen mandag fik samlet og vejet alt det affald, flere hundrede af kommunens borgere havde indsamlet i grøfter og vejkanter i weekendens løb. Det er 150 kg. mere end den hidtidige rekord, som blev sat sidste år, og med hele 21 indsamlingssteder blev der også på dette område sat rekord. Nu er grænsen for vækst på denne front til gengæld også ved at være nået – der er snart ikke flere tomme pletter tilbage på kommunekortet, erkender Niels Kemph, som koordinerer anstrengelserne på vegne af DN.

Samtlige affaldsindsamlere blev efter udført dåd budt på en forfriskning og lidt at spise på kommunens regning, og som noget nyt var der i år udsat en præmie til den by/det indsamlingssted, der fik skrabet mest skrald sammen. Biografbilletterne, som der var tale om, tilfaldt Nr. Snede, der kunne mønstre ikke færre end 48 indsamlere – formentlig godt hjulpet på vej af en hoppeborg til børnene.

Til sammen fik de fyldt 17 sække med henkastet affald, hvilket med en anslået gennemsnitsvægt på 10 kg svarer til 170 kg affald, som nu ikke længere tilsviner naturen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020