Det er bare ikke i orden!

Jan Lorenzen

Det er meget beklageligt, at et flertal af politikerne i Ikast-Brandes byråd har valgt at lukke Kernehuset i Blåhøj - og dermed sætte Blåhøj skole under et usædvanligt stort pres.

Det er langt under normal og forventelig standard, at Blåhøj ikke i fremtiden har en kommunal pasning til rådighed i nærområdet.

Dette sætter hele samfundet i Blåhøj (incl. huspriserne) under et kolossalt og uacceptabelt stort pres.

At 20 ud af 23 byrådsmedlemmer ikke mener, at der er fremkommet nye og vigtige oplysninger i sagen - og derved siger nej til at genåbne - må nødvendigvis betyde, at de 3 medlemmer (Anne Ravn Bach, Henrik Kraglund og Lotte Stoltenborg) fuldstændig har misforstået dagsordenen, incl. de relevante bilag.

Det må så også sige, at de 20 øvrige byrådsmedlemmer har følt sig fuldt oplyste - og hvis man kan bruge udtrykket ”fuldstændig tilregnelige i gerningsøjeblikket”.

Hvis det sidste er tilfældet, er det nærmest uhyggeligt og meget utrygt for det demokratiske samfund. Det var også underligt, at Henrik Engedahl kaldte det et "benspænd fra Fælleslisten.” Der var tale om et grundigt stykke analytisk arbejde fra Henrik Kraglund, som gravede ubehagelige oplysninger frem for byrådsflertallet. Man får tanken - er det virkelig i Danmark, en sådan debat foregår?

Jeg har ikke hørt om andre byråd, der koldt og kynisk hiver grundlaget væk for et helt samfund for sølle 69.000 kr. Det samme byråd ønsker så i stedet at støtte professionel sport i Herning og en ubrugelig lufthavn nord for Ikast. Det skriger til himlen!

Dette forløb viser, at der åbenbart er en del byrådsmedlemmer, der ikke har empati og forståelse for et helt bysamfund. Dette har været en særdeles uskøn og elendig proces, der med al tydelighed har vist, hvor Brande og omegn er placeret i tankerne hos magt-eliten i Ikast-Brande byråd. Det er skammeligt og decideret ulækkert!

"Vi hjælper hinanden og står sammen", har fået en helt anden og hul betydning.

Nu skal Blåhøj have en SFO-ordning til lidt over 500.000 kr. For de 69.000 kr. kunne Blåhøj have beholdt en daginstitution og en SFO.

Det lyder helt vanvittigt, og i hvert fald ikke en disposition, som en privat virksomhed ville lave.

En privat virksomhed og en alm. borger her i området tænker ikke på en så mystisk måde - måske er der en helt anden dagsorden omkring den sydlige del af kommunen. Det kan en del byrådsmedlemmer måske fortælle os om?

Jeg formoder, at borgerne her i dette område har bemærket den næsten totale mangel på deltagelse fra de øvrige byrådsmedlemmer valgt herfra. Nu har I en enestående mulighed for at kunne fortælle os borgere her i området omkring logikken i disse mærkværdige dispositioner, som I har været med til at vedtage. En ting er helt sikkert, det er rigtig dårligt købmandskab! Jeg håber, at områdets borgere husker dette til næste valg om et par år.

Fælleslisten vil blive ved med at kæmpe imod de åbenlyse uretfærdigheder!

 

Jan Lorenzen

Bestyrelsesmedlem, Fælleslisten

Kommentarer

Interessant er at Kommunen prioriser 800.000 Kr til et lufthavn som gennem mange år har kørt med underskud og svigtende antal flygæster. Det er en lufthavn Ikast-Brande ikke har brug for idet vi har Billund med segnifikant bedre service og flere afgang.
Men vi har ikke 70.000 Kr til vores børn i kommunen.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019