Danmarks største producent af blåbær ligger ved Bøvl

Af Ejgil Jessen Hansen - 

Gennem Blåhøj, videre gennem Bøvl, og kort tid efter dukker Halskenbjerg op på højre side af vejen. Stuehuset er smukt, højt placeret i forhold til de ca. 50 tdr. land med blåbærplanter, der omgiver gården.

Stedet ejes af Kaj Nedergård Jepsen og Dorthe Jespersen. Kaj Nedergård Jepsen startede allerede omkring 1990 med at eksperimentere lidt med blåbær, men først omkring år 2000 satsede han reelt på dyrkningen af blåbær og købte Halskenbjerg. I dag er det Danmarks største producent af blåbær, og der er både lavet aftaler med Coop, Dansk Supermarked og Rema 1000 om levering. Der er både konventionelt og økologisk dyrkede blåbær på arealet, og desuden er der et areal, hvor der er mulighed for selvpluk tirsdage og lørdage. I afdelingen for selvpluk er der ca. 10 – 15 forskellige sorter

Når blåbærsæsonen starter i sidste halvdel af juli (tidspunktet afhænger selvfølgelig af vejret), er der ansat ca. 50 medarbejdere til at plukke bærrene. Det skal gøres med håndkraft, da der endnu ikke er mulighed for maskinkraft, eller som Kaj fortæller: Det er muligt, men bærerne er ikke modne samtidig, og det betyder, at man får både modne og ikke modne med samtidig og dermed selvfølgelig en rigtig dårlig kvalitet.

Læs hele artiklen i Brande Bladet og Lyngposten i denne uge!

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019