Til byrådet i Ikast-Brande Kommune

Det er med stor undren og bekymring, at byrådet har besluttet, at Blåhøj Skole skal lukkes. Der er for os ingen tvivl om, at Blåhøj Skole i den grad er med til at binde vores lokalsamfund sammen og er hele livsnerven i Blåhøj.

Hvis der ingen skole er, bliver det svært at fastholde brugerne af hallen, som i dag er afhængige af skolens brug.  Hvis der ingen skole er, bliver hallen og multihusets eksistens truet. Følgerne her af vil være katastrofale for et lille bysamfund – ingen skole, ingen hal, ingen fritidsaktiviteter lokalt, og så bliver det svært, ja nærmest umuligt at tiltrække nye beboere, og så kan vi alle regne ud, hvad der sker….I lukker Blåhøj!!

Vi frygter, at det kun er et øjebliksbillede, byrådet handler ud fra og ikke ser på mulighederne i at udvikle et godt og solidt bysamfund, hvor sammenholdet er stærkt, og trivslen i skolen er i top. Kommunens trivselsmålinger har flere gange vist, at Blåhøj Skole ligger i top, og det er i høj grad på grund af, at det er en lille skole, der kan rumme alle.

I Blåhøj står vi sammen, det har vi vist før! Vi har en hal og et multihus, fordi vi har et sammenhold og mange frivillige. Selv rengøringen af hallen udføres alene af frivillige, og cafeteriaet drives delvist af frivillige, hvilket vi er meget stolte af.

I Ikast-Brande Kommunes vision for 2018-2025 vil I have liv i hele kommunen, og her beskriver I, at I vil arbejde for at bevare og udvikle mangfoldigheden af by- og lokalsamfund. Lukningen af Blåhøj Skole hænger ikke sammen med byrådets visioner – tværtimod.

Tænk jer nu om, kære byråd! Det er ikke blot en skole I lukker, det er et helt lokalsamfund!

 

Med venlig hilsen

Blåhøj Hallens bestyrelse

Kommentarer

Jeg er netop kommet hjem fra en nytårskur i Blåhøj Hallens cafeteria, et arrangeret som Blåhøj Beboerforeningen stod for.  Jeg oplevede et imponerende sammenhold og jeg er helt enig i dette læserbrev. 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul