Flere penge til lufthavnen

Få uger før flyselskabet DAT indstiller de daglige flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn i Karup, godkendte byrådet i Ikast-Brande Kommune på mandagens byrådsmøde udbetalingen af et ekstraordinært driftsindskud på yderligere 559.200 kroner.

Beløbet udgør Ikast-Brande Kommunes andel af et samlet ekstraordinært tilskud på 6 mio. kroner, der skal lægges oveni de 2 x 7 mio. kroner, lufthavnen i forvejen har anmodet om for 2022 og 2023 samt de kapitalindskud, de ni ejerkommuner igennem mere end et årti år efter år har måttet sende til Karup for at holde den kronisk underskudsgivende lufthavn på vingerne.

Tidligere er det lykkedes borgmester Ib Lauritsen af få forhandlet sig frem til en ”rabatordning”, så Ikast-Brande to år i træk slap med en regning på 400.000 kroner. Den ordning gælder imidlertid ikke længere, så nu skal kommunen på lige fod med de øvrige otte ejerkommuner betale en andel af det samlede driftstilskud, der svarer til kommunens ejerandel, som i Ikast-Brandes tilfælde er 9,32 procent.

De tre største bidragydere er i øvrigt Herning, Holstebro og Viborg kommuner, som hver især må hoste op med cirka dobbelt så meget som Ikast-Brande.

Årsagen til, at ejerkommunerne endnu engang må til lommerne, er de aktuelle likviditetsudfordringer i lufthavnen, som ved udgangen af oktober forventede et driftsunderskud for hele året svarende til det ekstraordinære driftstilskud på 6 mio.

Kommentarer

Så ryger der bare et par stykker fra hjemmeplejen, så er det betalt....

STOP STOP STOP nu med, at hælde flere penge i det hul af en lufthavn. den bliver aldrig rentabel. Vi har i Ikast-Brande ikke brug for lufthavnen, så kom ud af den aftale hurtgst mulig. Lad os så bruge de sparede penge på Børne/Unge og Ældreområdet

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul