BTX på vej mod nye ejere

Tøjkoncernen BTX (det tidligere Brandtex) er endnu engang ved at blive solgt. Det fremgår af virksomhedens årsregnskab for 2018, der netop er blevet indleveret med flere ugers forsinkelse.

I revisorernes bemærkninger til regnskabet tages der forbehold for virksomhedens fortsatte drift. I noterne til regnskabet anføres det, at BTX aktuelt er i den afsluttende fase af et salg, og at forventningen er, at en ny ejer vil sikre tilstrækkelige kreditfaciliteter, så virksomheden kan fortsætte driften udover de kommende 12 måneder. "Ved regnskabsaflæggelsen er forhandlingerne endnu ikke afsluttet, men det er ledelsens forventning, at de vil falde positivt ud", fremgår det af årsregnskabet.

Det daværende Brandtex blev i 2005 overtaget af kapitalfonden EQT, som senere solgte den videre til den amerikansk-kontrollerede kapitalfond Sun Capital Partners, der er registreret på Cayman Islands, der er kendt som skattely. BTX er ejet af Holdingselskabet af 24/2 2006 ApS, som igen er ejet af Watermill ApS, som er ejet af BTX Holding S.a.r.l. i Luxembourg.

Navnet Watermill ApS kan iøvrigt henføres til Brandtex' historiske rødder; virksomheden blev startet ved den daværende vandmølle på det nuværende Mølletorv, hvor Kvickly i dag har parkeringsplads.

Det forestående ejerskifte er ikke den eneste ændring i den hæderkronede tøjkoncern, der da den var på sit højeste omsatte for mere end 3 mia. kr. årligt: Med udgangen af maj fratrådte virksomhedens CFO (økonomidirektør) siden oktober 2017, Mikael Rubenius. Han er blevet erstattet af Tim Lund Larsen, der også har erstattet sin forgænger i virksomhedens bestyrelse.

Årsregnskabet for 2018 udviser i øvrigt et underskud før skat på knap 11 mio. kr.mod et plus på knap 2 mio. i 2017. Resultatforringelsen skyldes primært et fald i omsætningen på godt 7 % fra 418 mio. kr. til 387 mio. kr. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 feb.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019