Broarbejde udskydes

Siden juni har store skilte forkyndt, at Dørslundvej ville blive lukket fra uge 38 p.g.a. broarbejde. Det er de to broer ved henholdsvis MES og dambruget, der står foran omfattende renoveringer, men selvom uge 38 er lige om hjørnet, bliver Dørslundvej ikke spærret i næste uge.

Det oplyser Ikast-Brande Kommune, som ikke for nuværende har et præcist bud på, hvornår broarbejdet så går i gang. Skiltningen på stedet vil dog blive ændret snarest.

En medvirkende årsag til udsættelsen har været, at forhandlingerne med de 3 berørte lodsejere har trukket ud. To af lodsejerne har accepteret en erstatning på 2.000 kr. hver for at afstå 30 kvadratmeter, mens ejeren af det nu i øvrigt nedlagte Harrildgård Dambrug havde krævet 300.000 kr. i kompensation og nedrivningsomkostninger for at afstå ca. 170 kvadratmeter.

På den lukkede del af mandagens byrådsmøde godkendte byrådet borgmester Carsten Kissmeyers beslutning om at godkende en ekspropriation af de pågældende 170 kvadratmeter, men at sideudvidelsen af vejbanen over broen ikke skal udløse yderligere kompensation til dambrugsejeren.

Kommentarer

Ikast/Brande Kommune må acceptere at der er andre holdninger end deres egen, den gule bygning er en værdi i handel derfor må Kommunen betale eller lade være med at bygge bro.
Ejeren forlanger kun et rimelig beløb for bygningen, hvis det var Ikast/Brande Kommune der var ejer af bygningen og en privat ville købe den for udvidelse var bygningen nok nogle gange 300.000 kr. værd.

Lad dog det gule hus være i fred og udvid vejen til den anden side. Det vil også give et bedre sving ned til broen fra Brande siden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019