Bredere bro i sigte

Som man kan læse i denne uges udgave af Brande Bladet, besluttede Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg i sidste uge at anbefale en sideudvidelse af broen ved dambruget på Dørslundvej med 1,8 meter, d.v.s. det billigste af 3 mulige alternativer, men derved er sagen ikke slut.

På sit møde i tirsdags besluttede kommunens økonomi- og planudvalg nemlig i stedet at anbefale en sideudvidelse med 2,8 meter, hvilket åbner plads til en cykelsti, et ønske der er fremkommet i forbindelse med udarbejdelsen af den overordnede trafikplan for hele kommunen.

Denne løsning er med en overslagspris på 2,2 mio. kr. knap 400.000 kr. dyrere end den førstnævnte løsning, som er budgetteret til at koste 1.820.000 kr. Oprindeligt var der afsat 1 mio. til broudvidelsen.

Om det bliver den smalleste og billigste løsning, eller der bliver råd til en cykelsti og en meter ekstra i bredden, skal det samlede byråd nu tage stilling til på sit møde på mandag.

Uanset hvilken af de 2 løsninger byrådet vælger, forventes det at arbejdet med at udvide broen vil betyde 4 ugers totalspærring i forlængelse af 10 uger, hvor broen vil være farbar i et spor.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019