Brande City ønsker politistationen tilbage til Brande

I forbindelse med et borgermøde på Hotel Dalgas i slutningen af februar 2017 fik daværende politidirektør Jens Kaasgaard overrakt 4.650 protestunderskrifter mod lukningen af lokalpolitistationen i Brande, men protesterne havde ingen effekt: Godt et halvt år senere lukkede politistationen (arkivfoto: Mikael Lund).

Midt i december indgik et flertal af Folketingets partier bestående af regeringen, SF, Enhedslisten, De Radikale, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og De Konservative, et politiforlig, som bl.a. betyder, at der skal etableres 20 nye nærpolitistationer landet over. En af de 20 nærpolitistationer skal placeres i Ikast-Brande Kommune, hvilket ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, primært skyldes eksistensen af udrejsecenter Kærshovedgaard.

I Herning Folkeblad blev Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen, som ellers tidligere har harceleret mod de landsdækkende mediers betegnelse af Kærshovedgaard som værende beliggende i nærheden af Ikast, citeret for, at en placering på rådhuset i Ikast, hvor kommunens eneste egentlige politistation er placeret, vil være oplagt, en tanke Peter Skaarup ikke har været afvisende overfor.

Brande City har imidlertid ikke opgivet at få politistationen tilbage til Brande, så derfor har foreningens formand, Preben Christensen, på vegne af foreningen sendt et brev til den nuværende direktør for Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen.

Læs brevet til politidirektøren i hele sin længde i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020