Borgermøde uden forbrødring

Sektionsleder Lotte Weesgaard fra Orbicon præsenterede konklusionerne fra VVM-redegørelsen og miljøvurderingen i området øst for Axel Månssons salatgartneri (foto: Søren E. Alwan).

Stemningen var trykket til onsdagens borgermøde på Hotel Dalgas om planerne for et biogasanlæg øst for Brande.

Af Per Andreasen

Borgermødet på Hotel Dalgas onsdag 7. januar begyndte roligt med en gentagelse af præsentationerne af planerne for et biogasanlæg øst for Axel Månssons salatgartneri på Grarupvej.

Som noget nyt blev også konklusionerne fra VVM-redegørelsen og miljøundersøgelsen præsenteret for de cirka 90 fremmødte.

Naturstyrelsens såkaldte ”biogasrejsehold” præsenterede herefter en ufuldendt spørgeskemaundersøgelse, som viser, at et flertal af adspurgte naboer til eksisterende danske biogasanlæg ikke føler sig generet af trafikken, og at de opfatter anlæggene som en gevinst for deres lokalområder på trods af lugtgener.

Ejendomsværdierne har heller ikke lidt skade hos biogasnaboerne - da man senest undersøgte det i 2006, hvor boligmarkedet var nær sit hidtil højeste.

Kirsten Jensen, der med adresse på Grarupvej 7 kan se frem til at blive biogasanlæggets nærmeste nabo.

- Det giver utryghed med de gamle tal og tabeller. Hvordan kan I godkende rapporter med så mange fejl og uklarheder? spurgte hun først de mange tilstedeværende byrådsmedlemmer uden at få svar.

Siden det seneste borgermøde i oktober har hun som tidligere i processen søgt og fået aktindsigt i dokumenter om planlægningen. Denne gang fik hun blot to breve fra NGF Bionaturgas Månsson til borgmester Carsten Kissmeyer (V) ud af det, og hun undrer sig over, at der ikke er flere nye tilgængelige dokumenter i sagen.

- Der ligger en hund begravet et sted, og jeg kan ikke forstå, at det hele er kørt på borgmester- og viceborgmester-plan. Det giver stor utryghed om offentligheden i forvaltningen, når vi ved, der er holdt flere møder uden referater, sagde Kirsten Jensen.

Carsten Kissmeyer kunne ikke se problemet.

- Jeg er ked af, at man opfatter det på den måde, for jeg forstår slet ikke den kommentar. Jeg holder mange møder, og min intention er at få ting til at lykkes. Så snart vi indleder en forhandling og reel myndighedsbehandling, føres der referat, sagde han.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020