Borgermøde om Engparken-skulpturs fremtidige placering

Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg lægger op til at afholde et borgermøde for at få fastlagt den fremtidige placering af den nedtagne granit-skulptur fra Engparken.

På sit seneste møde 9. november bevilgede byrådet op til 100.000 kr. til at genetablere skulpturen, som blev fjernet fra Engparken, da der sidste sommer blev taget fat på en udvidelse af plejecenteret på Vejlevej.

Samtidig overlod byrådet det til Kultur- og fritidsudvalget at beslutte de nærmere vilkår for genetableringen, herunder om der igen skal tilsluttes strøm og vand.

Både Engparkens Venner og Engparken har erklæret interesse for at indgå i en dialog om skulpturens fremtidige placering i nærheden af Engparken. Begge peger på en placering på det kommunalt ejede græsareal mellem Vejlevej og Blichersvej ved Sædbækken som en velegnet placering, fordi såvel beboere, pårørende, medarbejdere som byens borgere i øvrigt der både kan få adgang og udsyn til skulpturen.

Udvalget vil dog gerne involvere en bredere kreds i beslutningen og lægger derfor op til at afholde et åbent borgermøde i løbet af januar – eventuelt virtuelt - hvor alle kan få mulighed for at drøfte skulpturens fremtidige placering.

Reparationen af monumentet, som blev beskadiget under nedtagningen, betales af entreprenørens forsikring.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020