Bo Jensen valgt til regionsrådet

Bo Jensen

Ikast-Brande går fra to til et medlem af regionsrådet.

Indtil nytår sidder Ikast-Brande på 2 af de 41 pladser i regionsrådet i Region Midtjylland, men ingen af de to nuværende regionsrådsmedlemmer genopstillede ved valget i tirsdags.

Venstres tidligere borgmester, Carsten Kissmeyer, som siden valget i 2017 har været 2. næstformand, havde på forhånd meddelt, at han ønskede at hellige sig arbejdet i Folketinget, mens Dansk Folkepartis Ole Revsgaard Andersen fra Hampen har besluttet sig for at holde en pause fra politik.

Dermed var Ikast-Brande i reel fare for at stå uden repræsentanter i regionsrådet efter nytår, men sådan gik det ikke: Med 3.972 personlige stemmer snuppede Bo Jensen fra Ikast det fjerde at Det konservative Folkepartis i alt seks mandater. Han var samtidig med til at sikre de konservative en solid fremgang: Ved valget i 2017 fik liste C blot valgt et enkelt medlem til regionsrådet.

Venstres formand for Teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl, var ligesom partifællen, det tidligere byrådsmedlem Thomas Kristensen fra Ejstrupholm, opstillet for liste V, men ingen af de to opnåede valg. Tættest på var Henrik Engedahl med 2.454 stemmer, hvilket rakte til en plads som 2. stedfortræder (suppleant). Dermed manglede han ca. 450 stemmer i at opnå valg. Thomas Kristensen måtte nøjes med 550 personlige stemmer.

Også hos Socialdemokratiet havde et byrådsmedlem ladet sig opstille til regionsrådsvalget, men Birthe Sørensen skulle næsten have haft dobbelt så mange personlige stemmer for at blive valgt. Det blev til 1.268 stemmer til formanden for Ikast-Brande Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg, mens Socialdemokratiets 13. og sidste mandat gik til Niels Viggo Lynghøj, som opnåede 2.501 personlige stemmer.

Socialistisk Folkepartis Emma Thorup Jacobsen fik 765 personlige stemmer, og hun bliver dermed 4. stedfortræder for SF. Enhedslistens Charlotte Kold fra Engesvang opnåede 402 stemmer, mens det blot blev til 79 stemmer for Frihedslistens Kirsten Merrild fra Nr. Snede.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022