BM Invest vil være med til at udvikle Brande

De to indehavere af BM Invest, Jacob Brun (t.h.) og Erik Møller, har på baggrund af de seneste ugers debatindlæg sendt følgende udtalelse vedrørende den planlagte opførelse af godt 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen:

- Projekt ”Nordlundvej/Skoven” er fra starten blevet mødt med en række spørgsmål og enkelte indlæg i Brande Bladet. Der er stillet spørgsmålstegn ved, om projektet tilbyder den rette boligmæssige kvalitet, om det ville respektere nærheden til naturen, og der har været fremsat teorier om, at projektet ville være skyld i, at rideskolen skulle lukke med videre. Disse spørgsmål/indlæg er måske afledt af, at vi ikke fra starten har givet den fulde indsigt i vores projekt. Med nedenstående beskrivelse af projektet vil vi derfor forsøge at synliggøre, hvilke hensyn og overvejelser, som er indarbejdet heri. Dog vil vi først og fremmest gerne gøre det helt klart, at vi på intet tidspunkt har haft til hensigt at være skyld i, at rideskolen skal lukke; tværtimod vil det være et stort aktiv for området, at rideskolen fortsætter deres vigtige aktivitet for Brandes børn og unge.

- Da Ikast-Brande Kommune valgte ikke at prioritere området ved Nordlundvej 57, men i stedet fokusere midlerne på at udvikle området omkring Hyvildvej, så vi det som en spændende opgave at tage fat på projektet og forsøge at udvikle dette også til gavn for byen.

- Grunden ved Nordlundvej 57 er reelt en stor mark og ikke en skovgrund, som billederne i den tidligere præsenterede strukturplan for Brande Syd indikerer. For at sikre, at man har en reel fornemmelse af, at man bor i skoven, har vi i vores plan indarbejdet flere elementer. Vi sikrer bl.a., at der laves læbælter i området, et flot skovbælte op mod heden, at integrere diverse naturelementer såsom shelters, bålpladser og stier med videre. Med disse tiltag synliggøres, at vi både respekterer og tager hensyn til omgivelserne og naturen op mod heden, og det sikrer samtidig et naturligt samspil med rideskolen.

Friarealer og fælleshus

- Det prioriteres, at der laves flere friarealer i området, hvor der skabes naturlige samlingspunkter for de kommende beboere. Herudover vender alle grunde rigtigt i forhold til verdenshjørnerne, et yderst vigtigt valgkriterie når man vælger bolig.

- Et nyopført fælleshus centralt i området vil skabe rammerne for fællesskab, og derved vil vi bestræbe os på, at tilflyttere hurtigere vil føle sig integreret i området og i byen. Hele familien - forældre og børn - skal kunne boltre sig både inden- og udendørs.

- Vi har allerede fået en del henvendelser fra både lokale branditter, men også potentielle tilflyttere, som er meget interesseret i at høre mere om projektet eller endda købe/leje bolig i området. Ovennævnte tiltag bekræfter os derfor i, at vi er på vej til at skabe nogle attraktive grunde/lejeboliger, som derved kan være med til at tiltrække nye folk til området og Brande.

- Vores ”naboer” ser vi som et stort aktiv for vores planer. Brande Ridecenter og deres mange aktivitetsmuligheder, de mange rekreative muligheder, der ligger inden for kort afstand såsom lange gåture på heden og i skoven, en hurtig tur på de mange mountainbikestier eller en lang eftermiddag på golfbanen, vil alt sammen være med til at skabe de bedste rammer for de nye beboere.

- Området vil blive et nyt attraktivt sted for både små og store familier. Vi har derfor også valgt at opføre vores egne huse og dermed bosætte os med familien i området.

Brænder for at udvikle Brande

- Vi er begge branditter, og vi brænder for at udvikle Brande til at blive en endnu mere attraktiv by at bo i og flytte til. Med projektet ved Nordlundvej 57 er vi overbeviste om, at vi vil være med til at gøre dette. Som beskrevet har vi heldigvis fået mange positive henvendelser både fra lokale Brande-borgere samt ”eksterne”, som bekræfter os i, at vi har gang i et spændende projekt.

- Sidst men ikke mindst så er det vigtigt for os, at de lokale håndværkere er med til at gennemføre projektet, og at vi derved bidrager til en positiv udvikling blandt de lokale erhvervsdrivende.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020