Blåhøj skruer op for julestemningen

Karina Faartoft er trukket i julemandskostumet, og bag hende (og et lille udsnit af det gaveorgie, der venter gæsterne ved julemarkedet på lørdag) ses resten af juleudvalget, Vickie Faartoft og Lisbeth Boelsgaard (t.v.).

- Det skal emme af jul, fastslår Karina Faartoft.

Hun udgør den ene tredjedel af juleudvalget under Blåhøj IF, som i år tager sig af at arrangere det årlige julemarked i Blåhøj Hallen. De to øvrige medlemmer af udvalget er hendes søster Vickie samt Lisbeth Boelsgaard, der udover at være idrætsforeningens repræsentant i udvalget også er indehaver af butikken Skattekisten i Brande.

Datoen får julemarkedet er i år lørdag d. 17. november. Dagen er valgt for ikke at komme i karambolage med Brande Handelsstandsforenings julemesse i RemisenBrande dagen efter, og den skal fastsættes næsten et år i forvejen for at komme med i den trykte udgave af ”kræmmernes bibel”, Markedsbogen.

For trioen har årets julemarked dels handlet om nytænkning, dels om at genbruge noget af det bedste fra tidligere tiders julemarkeder og endelig om at aflaste idrætsforeningens bestyrelse.

- Det handler om at få noget mere jul ind, sammenfatter Karina Faartoft, og af samme årsag er man gået all in – næsten – på julepynt, forklarer Vickie. At der skal et ”næsten” med i sætningen skyldes, at man ikke har uanede økonomiske rammer, men der bliver pyntet op til jul både indenfor og udenfor med rød løber, gran og guirlander, og så har juleudvalget fået lov til at låne Blåhøj Skoles store juletræ, inden det skal stilles op på skolen.

Også i anden sammenhæng samarbejdes der med skolen: De respektive klasseforældreråd har fået tilbudt en stand, hvor de kan tjene penge til klassekassen, og det tilbud er der foreløbig fire klasser, der har taget imod.

Blandt de øvrige kræmmere er der både mange gengangere fra tidligere år og flere nye, bl.a. er der mulighed for et gensyn med Siobhan Kristensen fra Hveddegaard Bondegårdsis, der solgte så godt i forbindelse med ”Owen i awten” tidligere på året, at hun er frisk på endnu en tur til Blåhøj.

Julemarkedet åbner kl. 10 og fortsætter til kl. 16, og hver time fra kl. 11 – seks gange i alt – trækkes der lod om en trillebørfuld gaver. For at være med i lodtrækningen, skal man købe timelodder á 10 kr. stykket, og til allersidst trækkes der lod om hovedpræmierne.

Forinden skal der dog først danses om juletræet, synges julesange, uddeles godteposer til børnene og måske hilses på julemanden og hans kone, som har lovet at tage med til Blåhøj for at sprede julestemning. Og som om det ikke var nok, er der i år indsamlet så mange sponsorgaver, at juleudvalget godt tør garantere, at chancen for at vinde en præmie i tombolaen aldrig har været større.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul