Blåhøj Skole ikke i spil

Forud for børne- og undervisningsudvalgets behandling af skimmelsvamp-situationen på Præstelundskolen forleden, var der opstillet fire mulige scenarier: En renovering af skolen, opførelse af en ny Præstelundskole, opførelse af en ny skole til alle eleverne i Brande by eller en ny skole til eleverne fra både Præstelundskolen, Dalgasskolen og Blåhøj Skole, men den sidste - og dyreste - løsning, bliver der ikke arbejdet videre med.

I stedet skal der nu kigges nærmere på de tre andre modeller. En renovering af skolen forventes at løbe op i ca. 60 mio. kr., mens en helt ny skole anslås at ville koste mellem 150 - 200 mio. at opføre afhængig af størrelsen.

Punktet kommer til at indgå som en del af efterårets budgetforhandlinger, men forinden mødes udvalget med repræsentanter for Herning Kommune for at høre om deres nylige erfaringer med henholdsvis renovering og nybyggeri.

Kommentarer

Måske man skulle kigge lidt på Sejs skole i Silkeborg, hvor man valgte at renoverer for skimmelsvamp for nogle år siden, hvor de har stadigvæk problemer. Og overraskende nok, så holdt det budget ikke, som Silkeborg kommune have afsat til renovering

Samarbejde
Det handler om meget mere få bygget en ny skole
Fordele nyt og vedligelses frit mange år frem
Byg simpelt og praktisk og ikke lade en arkitekt der ikke tænker på vedligehold har set så mange allerede efter 3 til 4 år der skal skiftes ting.
Store besparelser på energi
Bedre inde klima
Sparer gymnastik sale

Byg nyt sammen om hallen der kan bruges til mange ting i det daglige
Lukas Brande if klubhus og lav det ved hallen spar tilskuddet til 2x drift ligger kun 300 fra hinanden.
Så kan vi få en forpagter som kan bestyre en ordentlig cafeteria måske lave noget Sendt til skolen
og en sidste ting som tilflytter jeg ser.
Intet og jeg mener intet sammenhold foreninger imellem både sport men også butiks livet prøv nu at stå sammen det er faktisk den eneste ting hvor jeg syntes Brande er en skod by
Samarbejde samarbejde eller Brande dør langsomt

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019